Ta igen förlorad tid

Jag har haft en händelserik och supertrevlig helg nere Oskarshamns-trakten :) Efter en fullspäckad höst då jag fått försumma vännerna en hel del kände jag att jag ville hinna med att träffa så många som möjligt nu när tiden finns. På fredagen åkte jag först till Lucas och hämtade lite grejer. Där träffade jag även på Elvis och Hubbe. Sen åkte jag vidare till ohamn och tog en fika och gick på stan med Sabina och Anna. Efter det blev det lite pizza och filmmaraton hos Kalle.
 
På lördagen begav jag mig till Jossan och Marcus för lite kvalitetstid samt hälsa på lilla Winston :) Det blev först lite husesyn och sedan massa "tjejsnack" och bäbismys ^^ Vi försökte oss även på en promenad med vagnen för att lugna ner honom när han började skrika men höll på att slå halft ihjäl oss på köpet! Det var rena isgatan på vägen så det blev en kort vända. Vi körde lite frågespel på playstation och lyssnade på musik. Framåt kvällen sedan kom Jossans pappa och bror på besök för att äta lite julmat. Det blev en sen kväll så istället för att åka hem sov jag kvar. 
 
Idag blev det ytterligare lite bäbismys efter frukost och försöka lugna en skrikande Winston, stackarn har ju så ont i magen :/ När jag tillslut begav mig därifrån så åkte jag förbi Nina och Jonas en sväng för att lämna en inflyttningspresent och gå en snabb husesyn innan jag fortsatte till Överum. Där hjälpte Patrik mig att sätta dit de nya extralysena så nu kan jag se igen ;) Markus tittade också förbi en sväng så det blev lite skitsnack innan jag tillslut begav mig hem till väster igen. 
 
Det börjar känna att det inte blivit mycket sömn denna helg dock. Det får nog bli sängen snart så man orkar med nyårsfirandet imorgon ;)
 
 
//M.

Juletid

Julafton började med grötfrukost framför sista avsnittet av julkalendern och därefter hjälpte jag mamma att förbereda julbordet. Det var farmor, min farbror och hans fästmö samt hennes pappa som kom. Som vanligt älskar jag dessa sammankomster med släkten och stressen var inte fullt så påtaglig som den ibland kan vara, så jag hann faktiskt njuta lite av julfriden innan dramat satte igång. Bror min började klaga på smärtor i högra sidan av magen och ländryggen samt hade lite feber så efter ett samtal till sjukvårdsupplysningen så blev det att fara in till akuten i norrköping. Det var inte riktigt vad vi hade väntat oss när pappa så smått börjat plocka fram alla julklappar inför kvällens traditionella paketöppning. Det blev några timmar på akuten men tillslut fick vi bege oss hemåt igen med en betydligt muntrare bror som fått smärtstillande :) Vi tog till och med en rejäl omväg förbi McDonalds för varsin cheese innan hemfärden. Vi var hemma ungefär klockan 3 och eftersom vi hade varit tvungna att gå upp igen kl 6 ifall vi skulle åkte på julottan så kände vi att det hade blivit lite för lite sömn.
 
Så det blev ingen julotta igår sen alltså. Istället tog vi sovmorgon och hade lite försenad julklappsutdelning efter fikat :) Som vanligt var det alldeles för mycket klappar. Dagen ägnades sedan åt att fixa iordning mig inför kvällens festande i Norrköping hos Natta. Jag kom iväg hemifrån lite senare än jag tänkt och åkte sedan till Skärblacka och hämtade upp Sara och Elin innan vi åkte till Natta och mötte upp de andra. Det blev lite förfest där först innan vi begav oss till Borgen. Kommer inte ihåg vad dansbandet som spelade hette, men de spelade typ bara lugna låtar iaf så det var rätt tråkigt. Dessutom var det mest 40 plusare och så några fyllon där. Om vi inte hade varit ett ganska stort gäng själva så hade det nog blivit en ganska dyster kväll. Men som man brukar säga, det blir så roligt som man gör det :) Kvällens första dans var oerhört pinsam och jag ville bara sjunka under marken, men såhär i efterhand skrattar jag bara åt det ^^ Killen jag dansade med var väldigt full och gick typ ner på ett knä när han dansade och folk ruhntomkring oss stannade upp eftersom det såg ut som att han skulle fria xD Jag kan lova att jag aldrig varit av dansgolvet så fort efter att orkestern slutat spela pågående låt. 
 
 
Idag åkte jag til Elgiganten och Mediamarkt för att köpa ny mobil medan de andra gjorde sig redo för hemfärd, men snacka om besvikelse när det visade sig att det inte fanns några kvar :( Jag som hade sett fram emot att få dumpa denna skittelefon och börja leka med den nya nu när jag ändå är ledig. Det får helt enkelt bli en tripp till Dialekt imorrn och hoppas på att den finns där, annars får jag skicka efter den från nätet istället. På vägen hem var det fullt i bilen och vännerna släpptes av en efter en tills jag själv var hemma. Vi åt lite rester från julbordet idag igen och sen har vi mest suttit framför tv:n. Jag har försökt lära mig hur läsplattan jag fick av bror min fungerar och hur jag lånar eBooks på nätet :P Blir nog att testa läsa första boken under morgondagen :) Nu ska jag iaf sova!!
 
 
//M.
 
*~* What a fool *~*

Dramatik

Det blev ett dramatiskt slut på julafton med en tur till akuten med bror min, men nu är vi äntligen hemma igen och han mår mycket bättre, så nu blir det sova 3 timmar innan jag ska upp igen på julottan... om jag nu orkar!

//M.

Förväntan

Dagen har till mestadels bestått utav förberedelser inför morgondagen. Nu blir det att sova så det kan bli julafton någon gång :)






//M.

I did it!

Jag är helt i extas just nu! Vi fick precis mail från vår studierektor på engelskan där han gjort en gammal hederlig lista med våra betyg eftersom administrationen inte hann få med dem i systemet innan de gick på julledighet, men bara för att vi skulle få reda på om vi behöver plugga till omtentor över jullovet eller inte så satte han sig och förde in resultatet på datorn åt oss :D Han är verkligen vår julängel! Jag har därmed klarat alla de tentor och examinationer som vi haft nu precis innan jul, vilket innebär att jag får jullov på riktigt nu :D Jag behöver inte plugga till omtentorna bara "ifall att" nu. Det är bara några inlämningsuppgifter kvar att skriva, som ska vara klara till vecka 4. Dessa ska jag dock sätta mig med imorgon så jag vet hur lång tid det kommer gå åt.
 
 
Idag har jag dessutom fikat med min fina vän Sara i ungefär 5,5 timmar nere på Lilla Blå Det är en av mina äldsta och absolut närmsta vänner sedan 13-14 år tillbaka. Varje gång vi ses är det som att vi aldrig varit ifrån varandra, även att det kan gå ett antal månader mellan gångerna då vi bor en bit ifrån varandra. Vi får aldrig slut på samtalsämnen och prata i timmar när vi väl ses. Hittills har ingenting lyckats komma emellan vår vänskap, och jag har svårt att tro att det skulle göra det i framtiden heller. I love you girl <3
 
Igår var jag ju då på massage för rygg/nacke men det blev bara en snabbis eftersom hon egentligen inte hade någon ledig tid. Jag fick även nålar i öronen för min nackvärk och hon rekomenderade mig att låta mina två översta hål i örat läka igen eftersom de påverkade nacken negativt. Efteråt så gick jag in på Valdixi och spenderade lite pengar på nya kläder ;)
 
 
Sedan var det dags för besiktning... Bilen blev underkänd då jag saknade skyltbelysning samt ena positionsljuset. Jag borde ha tittat lite nogrannare på detta om jag varit smart, men jag har verkligen haft alla tankar på engelskakursen, vilket jag nu kan släppa åtminstone under "jullovet" :) Jag hade dessutom skador på styrstaget och brustna fjädrar både fram och bak på höger sida,, så det finns ju lite att åtgärda om man säger så... Ibland känns det som att det aldrig slutar dyka upp fel på min kära bil :(
 
Nu börjar det bli dags att sussa snart tror jag. Det märks att kroppen har lite kraft att ta igen, jag har inte haft ett uns energi till övers de senaste dagarna. Men nu ska jag verkligen koppla av :)
 
//M.
 
*~* I wanna scream & shout, and let it all out *~*

Nu är det klippt

I förmiddags blev det att ta bussen ner till stan och klippa mig. Väl där hade jag fortfarande inte bestämt mig för ifall jag skulle klippa lugg igen eller inte, men det blev kortare snedlugg till slut ändå och så lite mer etapper också :)
 
 
Efteråt gick jag på stan och köpte lite smått och gott innan jag åkte hem igen. Jag har mest bara packat och kollat på tv hela eftermiddagen. Nu är hallen fullt med väskor, skulle kunna tro att jag ska flytta hem igen ^^ Det blev att slå in fåtalet julklappar också.
 
 
Nehe, nu är jag sjukt trött så det blir att sova. Ser fram emot morgondagens massage! Besiktningen känns inte lika lockande...
 
 
//M.
 
*~* going back and forth *~*
 

Well deserved Christmas break!

Nu har jag äntligen "Julledighet"! Jag klarade dagens muntliga tentamen i British Culture, vilket var en stor befrielse :D Jag trodde verkligen inte att jag skulle få godkänt, men helgens flitiga pluggande från tidig morgon till sen kväll gav resultat trots allt.
 
Innan tentan begav jag mig till Emma för att byta julklappar och fika lite för att fira in julledigheten (lite för tidigt för mig dock som inte haft min tenta än) eftersom hon satte sig på tåget hem under tiden jag hade tenta, så det var ju enda möjligheten vi hade ^^ Men det var nog bra att släppa råpluget en stund innan och bara diskutera lite begrepp och årtal generellt under fikan,, för självklart kunde jag ju inte riktigt släppa tankarna på den annalkande ångeststunden. Men som sagt, det gick mycket bättre än förväntat och jag blev minst godkänd (hon skulle räkna om poängen mer i efterhand ifall man kunde få högre betyg också).
 
 
 
Efter tentan gick jag för att hämta ut Writtententan som jag otroligt nog lyckades få VG på :D men det gick inte just då. Dock kollade jag resultatet på Pronounciation-tentan... och jag förstod det som att jag hade fått underkänt på den och blev skapligt besviken då det såg ut som att jag hade fler fel nu än på "test-tentan" i början av terminen... men när jag gick in på studentportalen och kollade inrapporterade betyg så stod det trots allt G,, så nu vet jag inte riktigt vad jag ska tro. Jag vill ju tro att jag misstolkade protokollet i skolan, men samtidigt vill jag inte ta ut någon glädje i förskott innan jag vet om det bara skett något misstag när de fört in betygen!
 
Nu i eftermiddag drog jag med mig Erik till Ikano för lite shopping och buffé på Chili :) Träffade även på Bea och Patrik som handlade julklappar ;) Jag lyckades faktiskt hitta ett par nya skor till sist (i 5:e och sista affären^^) som jag köpte. Jag ska dock provgå dem lite här hemma först imorgon eftersom de egentligen är två storlekar för stora, men de kändes bra ändå med sula eftersom man kan snöra åt dem också.
 
 
//M.

Brandfara

Äntligen är Contemporary Britain utläst åtminstone! Så imorrn blir det att repetera föreläsningsanteckningar och läsa artiklarna med mera hela dagen..

Det blev toast till kvällsfika förut, vilket var riktigt länge sedan! testade en ny variant där jag bredde pesto (med basilika) på mackan, sedan fetaost i olja och pastrami på det... det blev faktiskt jättegott :) Jag hade dock råkat glömma hushållspapper i toastern sen sist så det började lukta bränt efter att den hunnit bli ordentligt varm! Man såg tydligt "brännmärken" från formen... tur att det inte började brinna iaf!



//M.

Politik

Alltså jag tycker verkligen att politik är tråkigt, och brittisk politik är ju inte roligare precis! Typiskt att det kapitlet kom lagom till kvällen när jag börjat bli trött. Upptäckte dessutom att jag hade feber, vilket kan förklara en hel del.. Har INTE tid att vara sjuk, absolut inte innan tentan!




//M.

Frusen

Jag sitter just nu med raggsockar o tofflor, mjukisbyxor, linne, t-shirt och fleecetröja... jag är ju inte ett dugg frusen av mig eller så, nej inte alls! Det får bli en kopp te till pluggandet så jag får upp någon värme nån gång...



//M.

Skolmassaker

Jag såg precis på nyheterna att det varit ytterligare en Skolmassaker i USA, den här gången i en liten stad i Connecticut där 27 personer skjutits ihjäl, varav 20 var små barn! Jag förstår inte hur någon kan göra något så hemskt :( Kände tårarna komma när de dessutom visade ett tal av Obama som hade svårt att prata och inte riktigt kunde hålla tillbaka tårarna.. det kan inte vara lätt att vara president i ett sånt läge, speciellt inte när man själv varit emot vapenkontroll! Man kan väl bara hoppas att de inser behovet av ökad kontroll så att något gott kommer ur det hela och förhindrar att det sker igen!

Hade tänkt gå och lägga mig, men kan lika gärna plugga lite till nu...

//M.

Lucia Movie Night

Inatt var jag ju då på Luciavakan aka Lucia Movie Night på SF. De tre filmerna som visades var Mammas pojkarJack Reacher och den sista vet jag faktiskt inte vad den hette och hittar den inte på SFs hemsida heller konstigt nog. Hur som,, Mammas pojkar tyckte jag var sådär, det är inte riktigt min typ av film och jag hade aldrig betalat för att se den men den hade sina stunder den med. Jack Reacher däremot var riktigt bra! Den var intressant och det hände något från början till slut. Där behövde man absolut inte bli uttråkad. Den sista filmen var väldigt seg och lite udda i början tycker jag men när den väl kommit igång så var den också bra :) Den handlade om en kille som diagnostiserats bipolär efter att ha misshandlat mannen som varit otrogen med hans fru. Han försöker sedan bli den mannen hans fru ville att han skulle vara för att vinna henne tillbaka. Jag trodde att den hette något med Excelsior, för de återkom hela tiden till det begreppet.
 
Konstigt nog så var jag faktiskt inte ett dugg trött under nattens gång :) Det var inte förrän jag satt mig på bussen hem runt halv 8 imorse som jag började känna mig seg. Så det blev att krypa till sängs direkt vid 8 och sedan sov jag till 11. Efter det var det bara att hoppa in i duschen för att vakna till och sedan läsa igenom förberedelserna till litteraturseminariet som började vid 13. Jag var betydligt segare än jag brukar vara, men jag lyckades ändå delta skapligt i diskussionerna så betyget lär inte ha påverkats iaf. Himlen var sådär härligt rosa när jag kom ut ur skolan.
 
 
När jag kommit hem igen blev det att sätta på tevatten och äta lite ostmackor med marmelad framför dagens avsnitt av julkalendern :) Jag har dessutom tryckt i mig lite fil, knäcke och godis... allt för att försöka få "skalet" från ett popcorn i halsen att lossna :( Det har suttit fast sedan första näven popcorn inatt, dvs ca kl 02. Det har börjat skava rätt bra nu :/ Så om någon har något bra tips så hojta till! Nu blir det att sätta igång med Britain en stund innan det blir att gå till sängs. Skulle lätta kunna somna redan nu men lär ju aldrig sova ända tills imorgonbitti i så fall så det är nog bäst att vänta några timmar till iaf!
 
 
//M.

Breakfast



Lite udda frukost kanske, men när man gick och la sig kl 8 och upp igen vid 11 så känns det lika bra att köra lite brunch-style på det hela. Nu är det dags att åka till.skolan för litteraturseminariet om Lodge.




//M.

Väntar ut tiden

Just nu strosar jag mest runt och väntar på att tiden ska gå så jag kan ta bussen ner till stan och gå på luciavakan ^^ Jag BORDE börja plugga inför den muntliga tentan i British culture på tisdag. Som det ser ut nu har jag knappt öppnat boken. Just nu är jag dock för seg för att fatta något ändå känner jag. Det kommer nog bli tufft att hålla sig vaken genom alla tre filmerna inatt. Den här hösten har det ju varit lite extra sömnbrist, av olika anledningar. Skolan har tagit så mycket tid att jag i princip inte kunnat sova så mycket som jag egentligen hade velat/behövt och det märks att man är mycket tröttare än vanligt, både i kropp och knopp som man säger.
 
 
Åh vad gott det skulle vara med en kopp tea med massa god citronhonung i... Men man blir ju så kissnödig, och det känns inte så lockande när man ska sitta på bio hela natten ^^ Men men.. jag kanske borde ta tag i diskberget som hopat sig i diskhon,, det behöver åtminstone inte så mycket tankekraft ;)
 
//M.

Trött

Vet inte riktigt hur jag ska orka hålla mig vaken hela natten, bara att hoppas att det är bra filmer åtminstone, otherwise I'm screwed ;)




//M.

Omväxlande väder

 
 
 
 
I fredags var det då dags för ytterligare en tenta: Translation & Essay. Den gick nog hyffsat men eftersom man får minuspoäng för varje felstavning/grammatikmiss man gör så är det svårt att säga ifall man klarat sig eller inte, men jag hoppas, hoppas, hoppas!
 
Efter tentan blev det att skynda hem och fixa till mig innan Gabbe, Emma och Patrik kom hit. Vi ringde och beställde pizza, lyssnade på musik och kollade massa gamla bilder på datan mm. Simon tittade också förbi en sväng på väg hem från julbord med jobbet: trevligt, trevligt! Framåt tolv började vi röra oss mot HG (i taxi! haha) då snön börjat yra omkring igen. Det blev iaf en riktigt trevlig och välbehövlig kväll utan plugg!
 
 
Emma följde med hem till mig och sov här efteråt så vi låg och pratade långt in på småtimmarna ^^ Det blev pizzarester till frukost framför julkalendern sen innan vi städade iordning och jag skjutsade hem henne på vägen till mina föräldrar. På kvällen sen var vi ju då på julbord på Kårtorp :) Lika gott som vanligt, och känns alltid lustigt att bara sitta ner och vara gäst när man är van att jobba där hela somrarna. Larmet gick igång på toan en gång under kvällen och jag hann resa mig och var på väg att gå dit och kolla innan jag hann reflektera över att jag inte jobbade ^^ Larmet sitter nämligen precis ovanför lysknappen så man är van att gå dit och kolla så det inte hänt något under somrarna, men det är ju som sagt oftast någon som bara tryckt på fel knapp.
Alltid lika trevligt att träffa mina kära arbetskamrater igen med :D På ett sätt känns det som att det bara var någon vecka sedan vi jobbade ihop sist, och samtidigt som att det var evigheter sedan ^^ I miss my people!
 
Söndagen spenderades typ hela dagen i sängen läsandes i David Lodge's book "Nice Work" som jag har litteraturseminarie om på torsdag. Med tanke på att det var 21 minusgrader ute kändes det inte så lockande med en promenad i friska luften (trots att det nog hade behövts). Idag har jag fortsatt läsa sedan jag kom tillbaka till Linköping samt pluggat lite till uttalsprovet imorgon eftermiddag också.
 
Det var verkligen omväxlande väder på vägen hem idag. Ena stunden var det strålande solsken och blå himmel sen i nästa var det dimma och snökaos så man knappt såg vägen framför sig. Hade det inte varit för snöpinnarna hade jag aldrig tagit mig hem!
 
 
Jag hade dessutom med mig ljusen vi köpte på senaste Partylite visningen och skulle lägga in dem i ljusskåpet, vilket inte var det lättaste.. Jag förstår inte riktigt vad folk menar när de säger att jag har många ljus ;) Det får nog bli köp-stopp ett litet tag framöver nu iaf eftersom jag inte får in fler i skåpet (och plånboken börjar säga ifrån!) ^^
 
 
Nej, nu ska jag krypa till kojs och fortsätta läsa Nice Work!
 
 
//M.
 
 
 
 

Vardagslyx

Nu har jag precis unnat mig lite vardagslyx; Varm choklad med cointreau :)
Det här receptet har jag lärt mig av min kära fadder från nollningen! Det smakar ungefär som romerska bågar i flytande form ^^
 
 
Ingredienser per kopp:
1 tsk vaniljsocker
ca 3 tsk strösocker
2 tsk kakao
1 kopp mjölk (+ ev en skvätt grädde)
1 tsk Cointreau (apelsinlikör)
1-2 rutor vit choklad
 
How to:
 
1. Börja med att blanda de torra ingredienserna i botten av kastrullen och tillsätt därefter lite av mjölken så du kan röra ut det ordenligt.
 
2. Häll därefter i resten av mjölken och värm under omrörning.
 
3. Lägg 1-2 rutor vit choklad i botten av koppen och slå över ca 1 tsk Cointreau
 
4. När mjölken blivit ordentligt varm (den ska inte koka) så häller du den i koppen varav den vita chokladen sakta smälter. Vill man kan man även toppa med lite minimarschmallows ;)
 
MUMS!
 
//M.

Julbord

Ikväll har familjen varit på julbord i Kårtorp och vi kom hem för en liten stund sedan. Supergott och mängder med rätter, som vanligt! Nu är jag äckligt mätt och har världens magknip och är samtidigt hur trött som helst... men får väl se om jag kan somna!

/M.

Det räcker nu

Imorse masade jag mig återigen ur sängen lagom för att hinna koka lite havregrynsgröt och krypa upp i soffan med morgonrock och mysfilt :)
 
 
Nog för att det kan vara mysigt med litegrann snö nu när det faktiskt är vinter, det blir ju så mycket ljusare ute, men nu får det väl ändå räcka?! Det har snöat konstant sedan igår morse, men det verkar som att det börjar lugna ner sig lite nu åtminstone. Det skulle ju sluta under natten, så det är bara att hoppas!
 
Jag borde kanske ha tagit in sista lilla bänken och pumpan innan all denna snö kom,, nu tänker jag då inte krångla med det ^^ Jämförelse mellan igårkväll och mitt på dagen förut, dock är det ytterligare lite mer snö nu, men blir inga bra bilder när det är mörkt.
 
 
 
Så vad har jag gjort hela dagen då? Ja, det var ju säkert svårt att gissa! Jag har pluggat som en tok till morgondagens grammatik-tenta genom att göra alla diagnostiska tester och gå igenom våra arbetshäften mm. Det känns som att det kan gå precis hur som helst imorgon. Vissa grejer kan jag hur bra som helst, sen kommer det någon konstig formulering som man inte fattar alls och då är jag lost. Jag räknade ut att jag hade ungefär 80 % rätt sammanlagt med alla diagnostiska testerna, men då hade jag full pott på någon och ganska uselt på någon, så det beror ju helt på vilka områden det kommer mest ifrån imorgon. Jag hoppas på att få "mina" områden helt enkelt! ^^ Nu ska jag nog inte plugga mer ikväll åtminstone. Kanske köra någon av internetövningarn också efter att jag fikat lite.. ifall jag orkar! Det är åtminstone skönt att tentan inte börjar förrän 14 så man har lite tid att förbereda sig och vakna till ordentligt på förmiddagen :)
 
Nu ska jag ta mig lite gott att äta och tända upp lite fler ljus i vintermörkret och bara vava ner innan John Blund kommer på besök ;)
 
 
 
//M.
 
 
 
 
 
 
 


 

Vinter på riktigt

Igår började jag dagen med frukost och sedan morgonpromenad i friska luften (-15!) och se solen gå upp :) Det sved lätt i kinderna kan jag lova men i övrigt hade jag klätt på mig ordentligt!
 
 
 
 

Resten av dagen ägnades åt att göra klart frågorna till Britain-seminariet och förbereda ICT-redovisningen.
 
 
Redovisning blev enkel för min del.. Läraren hade totalt missbedömt hur många vi var och hur mycket tid vi fick var så sista typ 7 personerna fick knappt 5 min var (istället för 15) och då drog vi ändå över 20 minuter in på lunchen ^^ men jag klagade inte för det då jag inte förberett den typen av presentation ;) Det var för övrigt riktigt halt på vägarna imorse när jag åkte till skolan, det blev inga fortkörningsböter där inte!
 
Efter lunch var det dags för diskussions-seminariet om Storbrittanien/Eu/Världen.. totalt förvirrande som vanligt, förstår inte hur jag ska lyckas klara den tentan den 18:e sen :( har inte ens börjat läsa kursboken till den kursen än eftersom vi haft så mycket annat.. men men. Det är ett senare problem! Först blir det att fokusera på torsdagens tenta (grammatik och rätta elevtexter) samt fredagens (översättning och essay). Efter det blir det att tagga för party! Vi tänkte förfesta här och sedan dra till HG, men än så länge är det lite ont om gäster ;) Men förhoppningsvis hinner det ändras innan fredag!
 
Nu ska jag fortsätta plugga grammatik...
 
//M.
 
 
 
 

Ögonen tåras...

Just nu känns det som att jag har gråtit floder hela dagen, men det har jag ju dock inte. Ändå tåras ögonen hela tiden och huvudvärken vägrar släppa. Jag trodde först att det var de nya doftljusen jag inte tålde så jag plockade undan dem igen, men det har inte hjälpt nämnvärt så det kanske är något annat skit i annalkande :/
 
Saker och ting går inte alltid som man planerat och ibland överreagerar man, ibland inte. I stundens hetta är det svårt att veta vilket som stämmer. Huvudvärken och stressen i skolan gör det ju inte lättare precis.
 
Jag körde på lite dundermedicin ikväll för att skrämma undan eventuella bassilusker!
 
(fick tips om att ta en sockerbit efter att man svept whiskeyn och sedan skölja ner det med vatten.. funkade faktiskt hyffsat! Dock tror jag vanligt socker vore bättre än rörsocker ^^)
 
 
//M.

Första advent

Det blev en härlig start på morgonen såhär första advent (tänk att det snart är jul!!!). Gick upp lagom så jag hann ta en dusch innan jag tände upp granen och första adventsljuset och gosade ner mig i soffan framför julkalendern :) Dock har inte huvudvärken släppt plus att både ögon rinner så jag försöker traggla mig igenom projektarbetena ändå, bäst jag kan! Det får nog bli en liten promenad ut i friska luften strax tror jag. Synd bara att det inte är lika fint väder som igår :/
 
 
//M.

Julstämning

Igår hade jag ju då Language-tenta.. Som faktiskt gick bättre än väntat,, fram tills tenta-tanten 16.50 ropade ut att det då var 10 minuter kvar!!! Jag var helt inställd på att tentan höll på till kl.18 (men det var visst nästa fredags tenta!) så jag fick verkligen panik. Jag höll på med näst sista frågan som jag hade skrivit nästan en A4-sida på ett kladdpapper så fick skriva över det på riktiga tentan i superfart så där lär det finnas många stavfel och felformuleringar! Sista frågan hant jag ju då inte ens börja med,, och den kunde man få 20 poäng för så det kändes verkligen surt!  Har jag en himlans tur så klarar jag precis tentan ändå, men då får jag inte ha särskilt många fel så det känns inte troligt :/
 
Som sagt var jag skapligt irriterad på mig själv när jag kom hem, så det där med att plugga resten av kvällen var ju bara att glömma! Istället satte jag på partymusik på högsta volym och basen på max och dansade loss för mig själv i lägenheten ^^ Finns inget som är så bra som att dansa när det gäller att avreagera sig :) Efter ett tag blev nog grannarna lättade dock av att jag sänkte volymen och växlade till julmusik istället. Jag hade ju bestämt mig för att jag inte hade tid att julpynta i år utan skulle bara ta upp minigranen (som är färdigklädd) och adventsljustaken och sen "that's it".. men eftersom jag ändå inte var i form att plugga igår så fick jag värsta rycket och julpyntade hela lägenheten ;)
 
Så nu är det mysigt och välstädat här hemma och jag känner mig mycket mer harmonisk. Detta passade jag på att fira genom att bjuda hit Bea på lite glöggfika :) Vi tittade på första avsnittet av årets julkalender under tiden,, konstigt egentligen hur korta melodislingor verkligen sätter igång känslosystemet inuti en och plötsligt är man ett litet barn igen och tittar på "riktiga" mysteriet på greveholm ^^ Dock kommer jag inte ihåg typ någonting från den förutom när jag blir påmind...
 
 
Efter att Bea åkt hem skulle jag sätta igång med ICT-projektet men jag fick världens huvudvärk som fortfarande inte har velat släppa så det får bli sängen nu!
 
 
 
Liten sneak-peak på julpyntet:
 
//M.
*~* It's all about the attitude *~*
RSS 2.0