CYPERN here we come!

Nu är äntligen Emmas och min utlandssemester bokad till Fig tree bay - Cypern :D Är så himla lycklig just nu, livet kunde inte vara mycket bättre :) Midsommar stundar och likaså festival (Peace and love) och så avslutas sommaren med att umgås med pojkvännen och sedan Cypern med Emma precis innan skolstart igen! Det enda som skulle göra sommaren bättre vore att få träffa hjärtat lite mer, men det är inget att göra åt. Får ta igen det i höst sen förhoppningsvis.

Idag var vi på informationsmöte om alkoholservering på kommunhuset. Det var mer givande och intressant än jag förväntat mig faktiskt. Nu väntar sängen, men först en kort promenad med Zookie :)


//M.


http://images.tuinordic.com/travel/images/originals/hotel/Gallery_Hotel_8221_I_0224307.jpg

http://images.tuinordic.com/travel/images/originals/hotel/Gallery_Hotel_8221_I_0224308.jpg
(bilder lånade från http://www.fritidsresor.se)

Lediga dagar

Igår och idag har jag varit ledig, imorgon blir det lite utbildning och sedan är jag ledig igen fram till 2 juli. Gårdagen ägnade jag åt att städa källartrappen medan mamma var iväg på kurs hela dagen. Hon blev lätt överraskad när hon kom hem igen om man säger så ;) Idag har jag oljat in trädäcket på baksidan, det tog sin lilla tid! Skulle behövas ta en omgång till.

Förutom det har jag varit ute och gått med Zookie, packat lite inför midsommar och Peace & Love samt suttit ute i solen med en bra bok :) När mamma kom hem ikväll åt vi lite och sedan bar det av ner till viken för att panta burkar/flaskor för ca 150kr. Nu tror jag allt att sängen väntar så fort jag skrivit ut lite avtal och grejer inför P&L som ska skrivas under.

 

//M.

Tråkväder

Att det alltid ska vara tråkigt och grått väder när man är ledig och soligt när man jobbar? Vaknade av att regnet slog mot rutan imorse och grådasset har hållt i sig mest hela dagen. Det blev tv-tittande med familjen framför Forest Gump idag istället för den planede solningen. Gick en sväng med mamma, brorsan och Zookie förut med. Fult med små ungar som sprang runt uppe hos grannarna och lilla Bella låg i vagnen och sov :) Söta lilla sessan ^^ Solen hade även den lyckats hitta fram så det blev att sitta en liten stund i solen när vi kom hem iaf. Efter det blev det grillad nötytterfilé och rotfrukter i ugn :)

Under kvällen blev det även att titta på "The ex" och även slutet på "Miss secret agent" nu, NattiNatt!
//M

Min 22:a födelsedag

Idag var det då min 22:a födelsedag,, oj vad tiden går fort! Ändå är jag hela tiden på väg att svara att jag är 23 när någon frågar ^^ Det är väl för att många i min omgivning är det så jag är så van vid det årtalet. Men men... Har fått en massa gratulationer under dagen iaf, det värmer verkligen :)

Började dagen med en lång varm dusch :) Sedan åkte pappa till viken för att hämta ut paket på posten så då köpte han med sig mina favorit-wienerbröd hem! Såna där avlånga med nötter och typ sirap i. Mumsade i oss det till fikat och sedan blev det att borsta tänderna riktigt noga eftersom jag skulle till tandläkaren. Hade felfria tänder bortsett från lite, lite tandsten just vid tråden. De kunde inte hitta någon orsak till varför jag får tandvärk på samma ställe med jämna mellanrum. Det enda de kunde tänka sig var att jag bet ihop om nätterna och behövde bettskena... been there, done that! Aldrig mer. Fick ju ännu mer ont i käkarna efter ett halvår med bettskena än vad jag hade innan :/ Får väl boka ny tid på Oral rehab i Linköipng igen efter sommaren och höra om eventuell mjuk bettskena istället och se ifall det av någon anledning skulle funka bättre...
Åkte iaf bort till Valdixi efteråt och köpte lite nya kläder, dagen till ära ^^ blev en lång tubtop/kortklänning och en tunn festkavaj för sammanlagt 100 kr. Bara kavajen hade kostat 400 innan rean så det var ju skapligt nedsatt! :) Efter det åkte jag hem och gick ut med Zookie innan vi åt hos farmor. Det blev inbakad fläskfilé. Gott, men farmor lagar ju inte laktosfri mat så magen mår ju sisådär efteråt.
Gick lite längre promenad med zookie när mamma kommit hem från jobbet. Brorsan följde också med. Mamma fick sluta lite tidigare så hon gjorde Bananstubbe till mig :) Den godaste tårtan som finns! (typ den enda jag egentligen tycker är god). Så det blev att svulla med den ikväll. Tittat runt lite på resor inför slutet av sommaren då jag och finaste Emma lämnar Sverige för en vecka :) Ser verkligen fram emot det!
Nu ska jag nog ta och hoppa i säng. Är redan jättetrött och behöver lite energi inför morgondagens jobb. 12-stängning - och då vet man ju aldrig riktig när man kommer hem. Hoppas på att det är lugnt så vi kommer hem skapligt.
//M.
*~* wish you were here together with me *~*

Tunga ögonlock

Tog sovmorgon imorse och sen jobbade jag 13-21.15.. Pratade med Lucas när jag kom hem och har kollat Spider-man på tv. Borde nog gå och lägga mig nu så jag är någorlunda vaken inför öppning imorgon (jobb 8-15).
Nattinatt ;)
//M.

Ukraina-Sverige

Det blev 2-1 till Ukraina tillslut ändå :/ Tråkigt med Sverige shabblade bort en hel del chanser så de får nästan skylla sig själva!
//M.

Födelsedagsfest

I fredags satt jag med hemtentan tills det var dags för inlämning. Det var inte många minuter till godo där inte! Hoppas bara på att den blir åtminstone godkänd nu så jag slipper tänka mer på det. Efter det bar det av till Linköping för att köpa presentkort till Ella inför helgens firande. Jag packade ner massa kläder och sedan åkte jag tillbaka till Väster igen.
På lördagen åkte jag med mamma till Västervik för att fira Ella och mig hemma hos Ella och David. På dagen var det grillning med Ellas närmaste och på kvällen anslöt sig våra gemensamma vänner för lite Party med utgång så småningom :) Det kunde inte ha blivit ett bättre födelsedagsfirande (bortsett från att vissa personer saknades)!
På söndagen blev det lite bakiskäk på Åhmans. Sedan gick vi ner till hamnen för att köpa glass. Jag fick fråga på 4 ställen innan jag tillslut kunde köpa glass eftersom de hade sorbet åtminstone. Sedan gick vi tillbaka till Ella och David efter att de ätit lite på . Vi tittade på första saw-filmen eftersom jag inte sett dem innan. Kom på efteråt att jag dock sett 2:an, men visste inte att det var en film i denen serien. Sedan kom Lucas och hämtade upp mig så åkte vi hem till Väster.
Idag blev det att jobba 12-18, kändes absolut inte lockande att åka iväg till jobbet idag! Men men, måste ju håva in lite pengar nu under sommaren. Just nu tittar jag på andra halvlek i Sverige-Ukraina, just nu står det 2-1 till Ukraina så det hoppas vi ändras till Sveriges fördel snart!
//M.

Hemtentamen

Vi fick hemtentamen utskickad på mailen imorse vid 8. Har suttit med den hela dagen förutom kort fika-/mat-/ och hundpromenads-brake. Nu får det räcka för idag. Är helt slut i huvudet!

//M.

Nationaldagen

Dagen har spenderats på Café Kårtorp. Öppnade med Astrid imorse och jobbade till strax efter 16. Vi hade fullt upp hela dagen så det var stressigt. Skönt när man väl kom hem förut och fick sätta sig ner och ta det lugnt. Nu ska vi snart åka tillbaka till Kårtorp hela familjen och äta lite god mat, så nu är det min tur att bli servad ;) Känns alltid lika lustigt att va på andra sidan disken där numera!


//M.

*~* Du gamla, du fria, du fjällhöga nord *~*

Stockholm + jobb

Jag var ju då iväg till Stockholm med svt2-kursen i torsdags. Det var riktigt trevligt! Vi tog lite senvägar hela tiden så den beräknade fritiden blev inte riktigt så lång som vi räknat med utan det blev mycket stressande fram och tillbaka hela dagen ^^ Det blev först ett besök till en Moské (en himla massa trappor blev det för att ta sig dit!). Där fick alla tjejer ta på sig kappor, vi såg lite halvroliga/mysko ut om man säger så. Efter det hade vi lunch. Det fick bli lite snabblunch med kebabrulle för att hinna vidare till Synagogan som var nästa stopp. Sedan avslutade vi studiedagen på Klara kyrka där Elise Lindqvist (ängeln på malmskillnadsgatan) berättade lite om sitt liv och kyrkans ideella arbeten.

När dagen var slut gick vi några stycken till ett fik och åt lite innan vi krånglade med tågbokande för att ta oss hem, men tillslut fick vi iaf boka biljett direkt på tåget (Veolia) och fick en egen kupé (!) precis bredvid kiosken :D Så det var ju inte helt fel, speciellt med tanke på att det var något strul med spåren så vi fick åka runt Nyköping istället vilket resulterade i en försening på ca 40 min! Jag köpte mig en öl för att se om det lindrade åksjukan lite, och det funkade faktiskt ;) Stupade i säng direkt när jag kom hem sedan efter en utmattande men trevlig dag.

Fredagen tog jag det lugnt och gjorde ingenting speciellt förrän Lucas kom på kvällen. Då åkte vi direkt ner till stan och åt på Taste of Thai, Jättegott! Lördagen åkte vi till Mekonomen för att försöka få nya bromsskivor eftersom mina redan slagit sig och jag köpte dem i december! Men tror ni jag fick det? Nej just det, för bromsbeläggen var ju inte från Mekonomen så då gällde inte garantin :S Blev rejält besviken kan jag lova.. har ingen lust att lägga 1000 kr på nya skivor igen!

Tog det lugnt resten av dagen och lagade lite mat. Jag packade iordning det jag skulle ha med mig till väster på söndagen. Åkte tidigt eftersom jag skulle jobba på Morsans loppis - en massa skit, kanske antikt? (Rickys sjöbod). Det var inte mycket folk på förmiddagen så jag hade gott om tid till att strosa runt bland alla fynd och plugga lite inför stundande tenta. Framåt eftermiddagen började det dock rulla på.

Igår (måndag) jobbade jag på Café Kårtorp istället. Det rullade på med folk hela dagen men på kvällen var det lugnt så vi kom iväg redan en halvtimme efter stängning vilket var skönt :) Idag har jag pluggat litegrann och mest tagit det lugnt. Nu känner jag att det börjar vara dags för sängen så jag är pigg till jobbet imorgonbitti eftersom jag öppnar! Det var ju inte igår om man säger så, skönt att jag har lite trevligt sällskap till hjälp med! ;)


//M.

*~* Om man ändå hade en hel sommars ledighet istället för jobb *~*
RSS 2.0