På riktigt

Igår var då första dagen med elever, dock hade jag inga egna lektioner men lite mer idag. Det har varit långa och tuffa dagar men med härliga ungar som förgyllt dem. Sen finns det ju andra saker som har dragit ner humöret istället men det ska jag inte tänka mer på nu! Jag kör mitt race och testar mig fram till vad som funkar. Allt kan inte gå perfekt andra dagen!

Nu orkar jag verkligen inte planera mer även om det egentligen behövs. Får sitta mer imorgon kväll igen.

//M.

Bröllop & Jobbstart

I helgen kom Emma ner hit och sen åkte vi och Sofie vidare ner till Mullsjö/Habo för att vara med då vår fina vän Marie gifte sig med sin Thias. Hon var helt underbart vacker i sin brudklänning (sari) och tårarna hotade redan när de öppnade dörren och vi såg henne stråla. De hade duktiga solister som sjöng kärleksvisan och You raise me up så man fick gåshud. Efter ceremonien fortsatte bröllopsfesten i en skogsidyll med en stor altan ut mot en stor damm. Så himla vacker omgivning. Kvällen kantades med god mat, trevligt sällskap, sång, hurrande och framför allt ett lyckligt bröllopspar! :) 
 
 
 
 
Nu är första veckan som lärare avklarad med planering och kick-off på Söderköpings brunn med alla kollegor tors-fre. Det har varit stressigt, rörigt, intressant, spännande, givande med mera med mera... Imorgon börjar livet som lärare "på allvar" tillsammans med alla elever :) Det var en del frågetecken när schemaläggningen väl startade om i vilka klasser jag skulle vara. Nu är det iaf bestämt att jag kommer att undervisa i årskurs 1,3,4,5 och 6 i svenska, engelska, so, bild och musik ;) Dock inte alla ämnen i alla klasser så klart, men rörigt lär det bli till en början! Jag ska dessutom gå in som resurslärare några gånger i veckan för att fylla ut min tjänst :) Jag ser fram emot att träffa alla eleverna "på riktigt" imorgon. Jag gick ju runt och presenterade mig innan sommaren i alla klasserna men det korta mötet minns nog varken jag eller eleverna mycket från ^^ Det lär bli långa och tunga dagar nu, de första veckorna speciellt, innan man kommer in i rätt flow men förhoppningsvis fylls dagarna med lite guldklimpar som gör att det är värt allt slit! 
 
Nu ska jag krypa ner i sängen och studera kopior från gamla skolkalendern och se ifall några namn kanske vill sätta sig åtminstone ^^ 
 
//M.

Spänd förväntan

Inte så lite spänd inför min allra första dag som lärare imorgon. Tur att inte eleverna kommer förrän om en vecka! Jag har inte hunnit förbereda mig alls så mycket som jag egentligen velat men jag hoppas att den annalkande veckan ger mig lite mer kött på benen.

Nu är det nog dags att försöka få lite sömn... Men risken är nog stor att det blir ytterligare en sömnlös natt.

//M.

Ångest

Om bara en vecka kommer jag att ligga vaken här i sängen och våndas inför min första dag på jobbet. Redan nu känner jag ångest över att jag inte hunnit förbereda mig ngt än. Litegrann ska jag iaf läsa in mig på läromedlen o läroplanen den här veckan, men det kommer en hel del annat emellan. Jag har nästan fått ordning i lägenheten nu åtminstone efter möbelbyten och "sommarflytt" hem till föräldrarna i princip. Jag kom fram till att jag nog knappt sovit en enda natt i min säng på hela sommaren, så det ska bli skönt nu :)

//M.

RSS 2.0