Spänd förväntan

Idag spenderades första halvan av dagen i sängen framför en massa Gossip Girl-avsnitt för att kurera mig. Vaknade lycklig utan feber men valde att ta det lugnt ändå, med rätta... Så fort jag varit uppe en liten stund och kokt gröt till frukost och bryggt lite 12-kaffe så började febern stiga. Den stannade under 38 åtminstone och gick ner igen framåt eftermiddagen som tur är. 
 
Snubblade över denna bilden i en blogg jag följer och kunde inte låta bli att dela den här!
Det är läskigt hur väl det stämmer när man tänker efter.
Likaså denna:
Jag menar, vadå ångest?!
 
Resten av dagen har ägnats åt planering inför mitt arbetsområde i Historia om Medeltidens kungar nästkommande 4 veckor. Det ska bli kul, men samtidigt lite läskigt att hålla i ett så stort område. Förhoppningsvis lär det ju bli en hel del engelska-lektioner dessutom och kanske även lite svenska. Vi får väl se helt enkelt hur mycket som hinns med, men vi förväntas ju ta helhetsansvar så det gäller väl att roffa åt sig så mycket lektionstid man kan när man väl har chansen att träna inför den verkliga verkligheten ^^. Jag hoppas verkligen att jag är helt frisk till imorgon, eller åtminstone inte sämre, med tanke tanke på att jag ska ha hand om eleverna efter lunch. Då kan det ju vara en fördel om jag faktiskt är där ;) Hoppas dessutom på lite bättre sömn inatt (vart väl sisådär 2-3 timmar inatt kanske tillslut) annars vet jag en som lär vara zoombie imorgon!
 
 
//M.

Kvalitetstid

I torsdags hade vi vår absolut sista föreläsning på universitetet, det känns helt sjukt! Nu går vi ut fyra veckor på praktik och sedan tillbaka en vecka i skolan för några redovisningar, sen hemtentan över påsk och efter det drar examensarbetet igång för fullt!

Jag hoppas bara jag kommer ut på praktiken, känner att jag håller på att bli sjuk igen :( feber och ont i huvudet, men jag hoppas det bara är något tillfälligt som går över till imorgon.

Igår var jag och klippte mig. Efter det åkte jag till Emma och planerade inför examensarbetet. På kvällen sen var det dags för lite kvalitetstid med Emma och Marie. Vi bowlade och jag måste säga att jag blev rätt stolt över mina 7 strikes ;) efteråt gick vi till Pitcher's. Jag och Marie beställde in Pommes och öl medan Emma körde på äppelpaj och vin.

Nu ska jag ta och försöka sova.

//M.

Proppmätt

Åh vad jag är mätt! Jag kan knappt röra mig just nu. Jag hittade ett recept på fylld italiensk färsrulle som jag lagade till idag. Fyllningen bestod av pesto, mozzarella och tomat (eg soltorkade men eftersom jag inte tycker om det körde jag med vanlig istället). Det blev jättegott, men hade velat ha ytterligare lite mer smak på färsen så det blir nog att addera lite kryddor till nästa gång. Kanske blanda i lite fefferoni eller oliver med :)

Hela förmiddagen har ägnats till att läsa och ändå har jag knappt kommit någonstans känns det som. Eftersom jag fick besök igår så blev det filmtittande istället för kurslitteratur så ligger inte riktigt i fas. Dock var jag så trött igår att jag ändå inte hade fått mycket gjort.

Hade svårt att somna inatt igen så det slutade med att jag stängde av alarmet nån gång efter tre för att jag skulle få någon sömn när jag väl somnade. Vaknade ändå strax efter åtta och kände mig som en zoombie men jag masade mig upp ändå. Ögonen var dock inte riktigt med på noterna när det gällde läsandet så det gick väl sådär.

Nu blir det ett nytt ryck med läsandet iaf så jag kan se på Grey's anathomy och Body of proof med gott samvete sen ikväll. Hoppas bara att matkoman släpper snart med, inte så kul att sitta framåtböjd över böcker i detta tillstånd. Kanske borde sova lite middag först? ^^

//M.

När motivationen tryter

Jag borde i detta nu sitta och sträckläsa en hel hög med böcer/artiklar men jag har svårt att ta mig ur soffan känner jag. Det var visst ingen bra idé att sätta ner ändan och betala räkningar just nu. Mycket av omotivationen tror jag beror på att jag ligger rätt mycket efter sen influensan förra veckan. Jag har inte läst ifatt det jag missade då och ligger inte riktigt i fas med det vi ska ha läst nu heller. Så istället för att sätta igång och läsa på så vet jag inte riktigt i vilken ände jag ska börja. Jag är sådär att jag vill läsa ifatt det jag missat först, men då hamnar jag ju efter med det andra istället och eftersom vi har sista seminariet på torsdag (och det dessutom handlar om konflikthantering och mobbning som är väldigt intressant!) så borde jag nog läsa ikapp om det iställt så jag är väl förberedd inför diskussionerna. Snart iaf...
 
Först lite sammanfattning om vad som har hänt sedan sist. I torsdags firade jag alla hjärtans dag på [hg] med Emma och Helena. Vi hade bokat bord och gott, delade på en flaska vin och hade allmänt trevligt. Det var en välbehövlig kväll kände jag :) Vi beslutade oss dessutom för att vara med på speeddatingen till slut, inte bara en timme utan två! haha. Med tanke på att jag lagom börjat få tillbaka min röst (onsdag eftermiddag) så var det kanske inte optimalt att sitta i ett rum med värdelös akustik och skrika mig hes i två timmar på raken, men oj vad kul vi hade! Så nu har man provat på det iaf, även om jag inte tog någons kontaktuppgifter ^^ Vi gjorde det ju mest som en rolig grej :)
 
 
Jag tog igen förra fredagens sjukdag på praktiken i fredags istället och det gick jättebra. Rösten var väl lite si och så (och är det fortfarande!) men i övrigt funkade allt bra. Jag fick helt plötsligt hoppa in och diskutera med eleverna kring en film om blod och blödarsjukan som de kollat på då min handledare inte hann tillbaka igen innan filmen tog slut. Först fick jag lite panik och kom inte på något att fråga kring filmen då jag inte kollat jättenoga (var som kan anas rätt trött efter allahjärtansdagfirandet under kvällen/natten ^^) Men jag lyckades komma undan med äran i behåll genom att fråga ut eleverna om vad de kom ihåg från filmen, vad de lärt sig och lite allmänna frågor kring hur de skulle känna det ifall de var i killens (med blödarsjuka) situation. Jag planerade även kommande VFU-periods arbetsområde kring medeltidens kungar som jag ska hålla i.
 
Direkt efter praktiken så åkte jag hem till Väster och bytte om för att gå på Gospelgung i Valdemarsviks kyrka på kvällen tillsammans med mamma. Det var flera körer, solister och konfirmander som deltog med sång och det blev en trevlig kväll. Efteråt hade African friends förberett mängder med afrikansk mat som buffé. Detta fick man ta del av för minst 20 kr och sedan lägga så mycket man kände för utöver det. De hade även lite brödauktion efteråt samt sålde fairtrade-produkter. Det var kul att träffa lite gamla bekanta från tiden som konfirmand/konfirmandledare :)
 
 
På lördagen blev det att åka ner till viken och hjälpa mamma prova ut ett par nya glasögon. Vi hittade ganska snabbt ett par som både hon och jag tyckte om så de la hon undan så länge i väntan på en synundersökning :) Sedan blev det lite impulsköp innan hemfärd också ;) Jag försökte få lite kurslitteratur läst och gjorde iordning mig inför kvällen som spenderades hos grannarna! Ida var hemma från Göteborg och hälsade på eftersom hon hade sportlov (jobbar som lärare) så då passade vi på att ses. Johan och hans fästmö var också hemma över kvällen så vi blev några stycken. Vi fick även en inbjudan till deras stundande sommarbröllop :) Jag börjar redan nu i tankarna planera vad jag ska ha på mig (vilket är ganska onödigt i och med att jag ändå lär köpa något nytt när det väl närmar sig ^^).
 
 
Söndagen ägnades helt åt litteraturen förutom bilfärden tillbaka till Linköping. Ändå hann jag inte på långa vägar läsa ifatt allt jag borde. Måndagsförmiddagen gick också åt till att läsa ända tills jag begav mig till skolan för seminarium, som gick sisådär eftersom jag inte var alls förberedd :/ Men jag fick iaf ut mycket av att vara där, även om inte de andra gynnades så mycket av min närvaro.
 
Lagom innan hemfärd på söndagen hade jag dessutom ett litet möte med en mus i källartrappen.. Jag vet inte riktigt vem som blev mest rädd. Jag, eller musen som försökte fly genom ett nyckelhål (musen befann sig i påsen som jag skulle sträcka ner handen och ta upp en påse från).
 
 
Nehe.. Nu har det visst blivit dags för mat ser jag, så jag får väl skjuta ytterligare en stund på läsandet och sedan köra gärnet. Tur att det inte är något bra på tv ikväll åtminstone ;)
 
 
//M.

Förebild

Idag släpade jag mig till skolan för att lyssna på en av mina lärarförebilder på universitet, Ragnar Furenhed :) han är verkligen en sån lärare som jag en dag hoppas bli. Han är alltid så go och glad. Han berättar anekdoter och har alltid föremål att visa upp som hör ihop med det han berättar om och gör allt för att det ska bli så intressant som möjligt. Han är också väldigt noga med att lära sig allas namn och få alla att känna sig sedda och uppskattade. Jag hade honom som lärare i religion när jag läste Samhällsvetenskapligt tema förra våren, jätteintressant! Så idag efter föreläsningen när han kom ut ur salen så hälsade han direkt på mig med namn och frågade hur allt gick nuförtiden. Bara en sån grej, att även ett år efter att man haft en elev komma ihåg namnet och även information om livet i övrigt. Och speciellt på universitetet där det är så mycket folk i omlopp hela tiden. Det värmde åtminstone mig :) Det är tråkigt att han egentligen gått i pension och jag tycker synd om dem som inte hinner få möta honom i något sammanhang på universitetet, för han sticker verkligen ut från mängden. Nehe, nu får det nog va nog med lovsång och dags att sova istället :P

//M.

Orkeslös

Idag har jag mått typ som igår fast har haft lite feber till och från igen. Jag har inte nyst eller behövt snyta mig riktigt lika ofta heller vilket är skönt så det är nog på väg åt rätt håll (pepparpeppar). Dock har jag absolut ingen ork. Jag diskade förut idag och jag var helt slut efteråt. Bara satt och andades tungt som om jag just kört ett set på gymet. Jag har iaf tagit det lugnt hela dagen och suttit framför tv:n eller läst kurslitteratur. Jag mailade vår tutor och sa att jag inte skulle komma på dagens seminarium och bad om diskussionsfrågorna så jag kunde hänga med någorlunda på egen hand. Imorgon har vi föreläsning med bästa läraren på skolan (enligt mig då förstås) så den vill jag verkligen inte missa. Den handlar dessutom om värdegrunden så jag tror det kommer vara intressant. Dagens seminarium skulle vi ha diskuterat yrkesjuridik så jag stör mig på att jag missade det eftersom vi fått så lite av det i utbildningen. Men men, jag har iaf kunnat läsa mig till en del, även om diskussioner av fallstudier ger så mycket mer! 
 
Nu orkar inte ögonen hålla sig öppna länge till så det är bäst jag kryper till kojs om jag ska orka pallra mig iväg till föreläsningen imorrn. Jag måste åka och handla på vägen hem med eftersom jag levt på reserver senaste dagarna i princip ^^
 
//M.

Feeling better

Inatt vaknade jag flertalet gånger av att jag kallsvettades och mådde inte alls bra. När jag vaknade på morgonen sen så hade febern släppt! Underbar känsla att kunna ta sig fram utan att behöva ta stöd emot något. Den värsta värken har också släppt så nu är det bara efterdyningar kvar. Istället har jag nyst i ett hela dagen och snyter mig stup i ett.

Jag har åtminstone haft ork till att plocka lite bland prydnadssakerna så pass att jag samlat ihop allt som ska ner i förrådet (förhoppningsvis imorgon) och flyttat runt lite på det som får bli kvar. Jag känner mig iaf rätt så nöjd, även att många favoriter försvinner ner i förrådet. Vi får helt enkelt se hur länge de stannar där ^^

Ikväll tog jag mig faktiskt tid till att skissa lite. Det gör jag alldeles för sällan nu gör tiden, max 3ggr per år eller nåt. Blev hyfsat nöjd med resultatet i och med tiden jag la på det, mitt tillstånd samt att det var ett halvår sen sist. Sedan kollade jag på Easy A som gick på tv. Jag hade inte sett den innan men tyckte den var riktigt bra. Den visar hur lätt det är att en liten vit lögn snart får lögnerna att hopa sig och allt går över styr. Sen är det ju aldrig fel med lite ögongodis såhär i sjukdagarna heller ;)

Nej nu ska jag försöka sova igen. Godnatt!

//M.

.

Feeling like crap

Varning för gnällinlägg,, men jag Vill inte må såhär längre! Jag blir galen av att bara ligga och glo hela dagarna. Jag önskar att jag åtminstone kunde gå runt och plocka lite i lägenheten men i nuläget är jag så yr att jag måste ta stöd mot väggen för att ta mig någonstans. Det kändes lite bättre ett tag på förmiddagen men nu har febern ökat igen. 38,2 trots febernedsättande och jag har ganska låg grundtemp så redan på 37,5 brukar jag känna mig riktigt hängig. Jag hostar åtminstone inte lika mycket längre, men när attackerna väl kommer är det massa slem som sätter sig i halsen och täpper till så jag inte får luft. Både mamma och Erik har ringt och kollat läget men fick knappt fram orden så det blev korta samtal.

Jag tror sömnbristen börjar ta ut sin rätt för idag har jag knappt kunna hålla ögonen öppna från och till. Jag har slumrat till framför tv:n flera gånger,, vilket de som känner mig vet att jag aldrig skulle göra i vanliga fall. Jag skulle verkligen vilja göra något annat än titta på film/serier i nuläget men orkar inte fokusera tillräckligt för att läsa och inte skissa heller skulle jag tro. Kanske kan sortera lite foton eller nåt, men tvivlar starkt på att jag orkar dra fram dem tunga lådan :/ igår klarade jag knappt att värma pulversoppa för tusan. Jag var tvungen att dra fram en stol för att jag kände mig svimfärdig där jag stod med vispen och försökte undvika att det brände fast. Jag är sjukt sugen på pannkakor just nu men tänker inte ens försöka ge mig på det :( hat lite soppa kvar att värma från igår iaf.

Som om inte allt detta vore nog fick jag reda på en annan sak igår kväll som inte direkt muntrade upp mig. Tänker inte gå in på det. Ibland är saker och ting bara inte som man trott.

För att avsluta med något positivt så damp det ner ett inbjudningskort till lilla Winstons dop vilket helt klart lyste upp tillvaron en stund åtminstone :) dopkortet fixade jag redan i torsdags när jag scrappade, så det var ju tur att jag fick en inbjudan ;) men bild får vänta ifall Winstons fina mamma råkar titta förbi här ;)

//M.

Här har ni iaf en bild på gullungen :)
.

Praktik & sjukdag

Denna vecka har jag varit på praktik i en sexa. Det är alltid lika nervöst inför varje ny klass hur det ska gå, men som alltid trivs jag som fisken i vattnet (Dock dålig metafor med tanke på min vattenrädsla ^^) efter första dagen när man kommit in i lärarrollen lite grann igen. Det har varit långa dagar från ca 8-18 hela veckan med planering samt en del utvecklingssamtal efter skoltid. Igår natt började jag få världens rethosta så jag sov typ ingenting och under dagen sen försvann rösten mer och mer tills jag nästan inte fick fram nåt alls lagom till sista utvecklingssamtalet jag var med på. Min handledare sa att hon förstod ifall jag stannade hemma idag, men jag kände mig ju inte dålig i övrigt så jag sa att jag skulle gå ändå.

När jag var klar på skolan åkte jag till Janni o Erik för lite scrappbooking, trots att jag var riktigt trött och knappt kunde prata. Jag hade bara tänkt stanna en snabbis men det vet vi ju hur det brukar bli med den saken, så även denna gång ^^

Jag var iaf helt slut när jag kom hem och stupade direkt i säng. Dock hindrade hostan mig från att sova ordentligt. När jag gick upp för att göra mig redo för praktiken tog jag mig knappt till badrummet för jag var så yr. Jag tog tempen och det visade sig att jag hade 38,5 vilket är ganska mycket för mig. Ont i hela kroppen hade jag också, men det är nog en kombination av feber och träningsvärk sen gymet i onsdags. Rösten har bestämt sig för att fortsätta med sin frånvaro och jag känner mig typ som en zoombie.

Dagen har hittills spenderats nerbäddad i sängen framför One three Hill och där lär jag stanna resten av dagen med (har dock bara tre avsnitt kvar så sen får jag glo på nåt annat). Ikväll skulle Emma, Marie och jag ha bowlat och tagit ett glas vin egentligen, men det tvingades vi ju dessvärre ställa in nu. Jag hoppas vi hittar nåt nytt datum snart då alla kan :)

Det börjar väl bli dags att äta nåt men orkar inte riktigt ställa mig vid spisen. Tänkte bara värma pulversoppa men illa nog att behöva stå och röra i nuläget. Jag orkade knappt lyfta ner müslin imorse. Får se hur det blir sen. Först ska jag iaf se ett avsnitt OTH till ;)

//M.

It's your choice


 
Vettiga ord, som jag önskar att jag hade förstått vidden av för många år sedan. Då hade jag besparat mig själv mycket smärta. Men det viktiga är väl att man lär av sina misstag, inte gör om dem och att man inte glömmer att leva livet. 
 
*~* Don't dream your life, live your dreams *~*
 
//M.

Rea

Helgen börjar lida mot sitt slut och jag har hunnit samla mycket positiv energi :) jag tog helg redan i torsdags efter att ha varit på föreläsning i skolan. Emma och jag gick upp till Liu-store och handlade lite. Sedan åkte vi hem till henne och lagade mat & pratade ihop oss lite mer om vårt kommande projektarbete. Vi ska möta vår handledare första gången efter vfu:n.

Efter att vi var klara och mätta åkte jag till gymmet för lite välbehövlig träning och sedan direkt vidare hem till väster. Det blev lite slapp i soffan framför tv:n med familjen innan läggdags.

På fredagen var jag ner till viken på massage och fick även lite nålar i örat,, AJ! Känns typ som att ta hål i öronen varje gång. Speciellt den i brosket kändes! Gick in på Valdixi en snabbis efteråt och på eftermiddagen sen åkte mamma och jag till Västervik och shoppade lite mer på rean ;) vi avslutade dagen på China Restaurang innan vi begav oss hemåt igen.

Lördagen spenderades med mamma, pappa och farmor i klädhuset (ännu mer rea!) och senare på Evas Cafe & Marias Hus i kvarnvik :) det blev som sagt mycket shopping denna helg så nu får det nog bli köpstopp ett tag framöver ^^ ändå blev det inte speciellt dyrt i och med att allt var på rean ;) bästa köpet var nog nya vinterjackan :)

På kvällen sen skjutsade mamma mig till Ekbacken (se tidigare inlägg). Ångrar verkligen inte att jag åkte dit ;)

Nu börjar det bli dags att packa ihop all tvätt och nyinköpta plagg så jag är redo att åka tillbaka till Linköping efter maten sen. Jag måste förbereda en del inför praktiken nästa vecka. Den ser jag verkligen fram emot. Jag ska vara i en 6:a i Linköping och jag har hört mycket positivt om skolan så det känns lovande :)

//M.

.

Lyckad kväll

Nu är jag nyss hemkommen från en supertrevlig kväll på Ekbacken. Har firat Astrid, Linnéa, Malin, Beckis och Sofia som fyllt/fyller år. Träffade massa gamla skolkamrater som jag knappt kände igen för de blivit så stora samt en del nya bekantskaper ^^ Nu ska jag iaf krypa ner under täcket och försöka få lite sömn :)

//M.

RSS 2.0