Onsdag

The story of life

The picture says it all

//M.

Delmål

Igår uppnådde jag mitt första delmål på gymmet! Jag klarade av att köra både benspark och liggande bencurl med den lägsta vikten :) från början klarade jag inte ens 2x15 utan vikt i dessa maskiner utan att få ont i knäna, och nu klarade jag då alltså lägsta vikten utan att få ont. Tala om härlig känsla! Som pricken över i:ett så höjde jag dessutom vikten på tre andra maskiner med ;) Det märks verkligen skillnad nu när jag kommit igång kontinuerligt varje vecka. Mitt nästa delmål är att slippa handledsskyddet och därefter att kunna köra bänkpressen så småningom utan att skada knäna.

Men men, nu är det dags att släppa tankarna på träningen och sätta igång med pluggandet medan träningsvärken sakta kommer smygande.//M.

Min helg i kollage

Orkar inte skriva nåt inlägg just nu så två kollage får sammanfatta fredagens festande med underbara vänner, frukost imorse och avslappnande bad ikväll samt one three Hill med tårfyllda ögon.

Året som gått i känslor...

Året 2012 bara flög förbi och många gånger kändes det som att jag inte riktigt hängde med i svängarna. Det var ett år av förändringar på många sätt. Nu såhär i början av 2013 blir det oundvikligen att jag samtidigt som jag funderar över hur detta året kommer att se ut så tänker jag tillbaka på året som gått och var jag befann mig känslomässigt för ett år sedan...
 
För att smyga tillbaka in på slutet av 2011 så tog jag mig ur ett treochetthalvt år långt förhållande som under stora delar inte var bra men som jag av någon anledning hade svårt att ta mig ur. Självklart var det inte bara dåligt, men såhär i efterhand är det lättare att komma ihåg allt det negativa eftersom det satt starkast spår. Till slut efter mycket stöd från nära och kära samt ett löfte till mig själv att fokusera på vad jag mår bra av så blev jag fri... och det kanske låter hårt, men det var just så jag kände mig: FRI. Men det var bara början på en lång resa för att hitta mig själv. Jag utvecklas hela tiden och för varje månad som går kommer jag ett steg närmare mitt mål, men det är ändå en lång väg kvar. Utan mina underbara vänner hade jag inte varit där jag är idag. Mitt självförtroende och min självkänsla är tusen gånger bättre än vad den var för drygt ett år sedan. Trots det är den väldigt låg förutom i situationer då jag känner mig hemma. Det kommer fortfarande många stunder då det förflutna gör sig påmint och jag sjunker återigen mot botten. En doft, en rörelse, en låt, ett ansikte och allting kommer över mig på en sekund. Jag vill inte leva i det förflutna, jag vill leva i nuet och se fram emot kommande tider, men det är inte alltid lätt. Slutet på året bestod av många fester tillsammans med de bästa! Många trodde nog att jag bara försökte fly tillvaron, när jag i själva verket gjorde tvärtom. För en gång skull kunde jag festa och umgås med mina underbara vänner hur mycket jag ville och tillsammans med dem mår jag som bäst. Dansa är dessutom den bästa terapin jag vet... dansa hela natten lång med hög musik och dunkande bas! Det finns nog inget bättre sätt att avreagera sig på.
 
Ett av de största stöden som fått mig dit jag är idag är Lucas, som jag träffade strax efter uppbrottet. Vi startade som vänner och han kom att betyda väldigt mycket för mig. Han (tillsammans med många andra) fick mig att börja tycka om mig själv igen och inse att jag var värd något och att allt med mig inte var fel, vilket jag trodde efter att ständigt höra det. Det är en av de sakerna som är svårast att bli av med. När jag ser mig själv i spegeln så ser jag först och främst alla "fel" fast sakta men säkert börjar jag istället lära mig att se positiva saker med mig själv och att många saker som jag fått inpräntat faktiskt inte stämmer. Efter några månader blev Lucas och jag tillsammans och tiden med honom skulle jag inte byta mot något. Framåt slutet började dock våra olikheter att komma ikapp oss och förhållandet höll inte. När han först gjorde slut blev jag helt knäckt och visste inte vad jag skulle ta mig till. Det kändes som att någon ryckte bort mattan under fötterna på mig, vilket på ett sätt var sant. Min trygga värld som jag byggt upp rasade som ett korthus... Så här i efterhand var det ändå bra att han gjorde slut. Jag hade börjat förlita mig så mycket på honom för att må bra, när jag i själva verket måste lära mig att må bra själv för att kunna må bra med någon annan. Det som slog mig var att det inte längre var en självklarhet att personen som hjälpt mig resa mig ur skiten och fått mig att må bra igen plötsligt inte skulle finnas kvar vid min sida. Även att vi skulle fortsätta som vänner så är det inte samma sak. Men jag hade samtidigt inte velat fortsätta vara tillsammans såhär i efterhand och inser att det vi hade var över långt innan det faktiskt tog slut.
 
Sammanfattningsvis så är jag otroligt tacksam för alla som hjälpt mig att återuppbygga mig själv igen under det gångna året och även stöttat mig dessförinnan. Jag vore ingenting utan er <3

Vardagslyx

Gårdagens underbara kycklinggryta (Mammas!) åts idag med tagliatelle innan jag begav mig till skolan :)
 
 
Idag började så min 8:e och sista termin på Linköpings Universitet. Det känns helt ofattbart att jag till sommaren kommer att vara färdigutbildad låg- och mellanstadie lärare i Svenska, Engelska samt So! Slutet närmar sig i ultrarapid och på ett sätt vill jag bara stanna upp tiden så jag kan stanna kvar här i tryggheten. Jag vet hur man studerar, och jag är bra på det... Att ställa sig framför en hel klass och lära ut samt få dem att bli bra studenter,, det känns mycket mer skrämmande! Även om jag rimligtvis är rätt så bra på det också eftersom jag klarat mig igenom hela utbildningen så här långt, och man blir ju som sagt bara bättre med tiden. För varje dag man spenderar framför en klass blir man många erfarenheter rikare.
 
Efter skolan åkte jag en sväng till Maxi och handlade så klockan hann bli rätt mycket innan jag väl var hemma. Eftersom jag var både hungrig och sugen på något sött så fick det bli cocos-pannkakor med blåbär/hallon samt kanel/sirap :)
 
 

//M.
 
 

Winter wonderland <3

Jag sprang ut på föräldrahemmets altan i lördagskväll och började knäppa kort med mobilen medan solen kvickt försvann ner ner bakom träden. Vissa stunder uppskattar man naturens skönhet mer än andra.
 
 
 
 
//M.

Leave it all behind

I torsdags ägnade jag hela förmiddagen till att rensa klart resten av garderoberna så nu är iaf det momentet avklarat! Sedan under eftermiddagen skrev jag klart och skickade in mitt Free project! Det kändes härligt när det väl var ur världen.

På fredagen åkte jag hem till väster på förmiddagen och slappade i soffan hela dagen förutom en kort promenad med Zookie tillsammans med brorsan. Med tanke på att det var 15 minus och nordanvind (som verkligen kommer åt att blåsa hemikring!) så blev det en ganska kort promenad. På kvällen sen så åkte vi till Bror och firade farmors 83-års dag där eftersom han inte kan ta sig någonstans sedan han halkade omkull för ett tag sen och trevar runt lite försiktigt inomhus med rullator bara. Det var lika trevligt som alltid där såklart med the extended family :)

På lördagen blev det också lite slappande på förmiddagen. Eftersom jag sover så dåligt om nätterna har jag i princip ingen energi om dagarna längre. På eftermiddagen sen satte jag mig dock med mina Crutical reviews och skickade iväg även dem framåt kvällen :) så nu är engelska kursen äntligen över för min del och jag kan lämna den bakom mig (förutsatt att alla delar nu på slutet blir godkända)! Det blev att titta på It's complicated och The killers med sen på kvällen ;) samt rensa ut en låda i klädbyrån med åtminstone. Jag får ta resten nästa gång jag är hemma.

Idag åkte vi tillbaka till bror och fikade lite så pappa kunde hjälpa honom elda eftersom Maria o Lennart har varit iväg på kryssning nu i helgen och han klarar inte av det själv i hans skick nu. Efter det begav jag mig åter mot Linköping för lite kvalitetstid med världens bästa fadder (och framåt kvällen även hans underbara sambo!). Som vanligt flög tiden iväg när jag var där och tillslut begav jag mig hemåt efter att ha lagat kyckling-fajitas samt sett på Sherlock Holmes 2 och Dear John (gissa vilken av filmerna jag valde^^). Så nu är jag då hemma och är hur trött som helst, men ändå drar jag mig för att gå och lägga mig eftersom jag antagligen inte lär kunna sova ändå... Men jag får väl göra ett försök! Imorgon börjar nya (och sista!) kursen så så blir det att försöka ordna så jag kan byta till Emmas tutorgrupp. Eftersom vi ska skriva examensarbetet ihop vore det en fördel ifall vi går i samma klass så vi är lediga samtidigt och kan förbereda oss. Nehe, sova var det ja!

//M.

Cleaning out my closet

Igår kunde jag ju inte låta bli att köpa tulpaner (när jag var nere i stan och köpte kurslitteratur begagnat av en tjej) just eftersom det var tulpanernas dag och allt ^^ Det gör så stor skillnad med lite snittblommor i hemmet. Jag skulle köpa det mycket oftare om det inte vore för att det blir så dyrt! När jag väl börjar få lön så småningom lär det nog vara en av sakerna som ändras åtminstone.
 
Idag var det då sista gången man träffade engelska-gruppen i och med cultural project-redovisningen =/ Det kändes lite vemodigt när man tänkte på att man inte kommer träffa detta härliga gäng i fortsättningen (om man inte springer på varann i korridoren titt som tätt ändå förstås). Vi stannade kvar några av oss och lunchade ihop bara för att dra ut på det hela lite extra ^^
 
Sedan jag kom hem har jag inte fått mycket skolarbete gjort... Jag strukturerade upp ett förslag till free project lite löst bara men vet inte ens om jag ska använda det. Det känns intressant men som att jag gör det alldeles för svårt för mig i onödan. Samtidigt får man ju se det som träning och att jag tjänar på det ändå i det långa loppet.
 
Nu ikväll fick jag för mig att rensa lite i garderoben så nu åker en väska full med kläder (så varför känns det inte som att det blev någon mer plats i garderoben?) hem till mamma och pappa så blir det att rensa ut där med i helgen så detta får plats istället! Blir lätt lite rundgång på kläderna känner jag ^^
 
 
//M.
 
*~* Cleaning out my closet *~*

Kärt besök

Idag har jag bara slappat i soffan och tagit det lugnt samt strukturerat upp planering för hur jag ska lägga upp arbetet med de sista delarna av kursen nu kommande vecka. Jag hade tänkt få lite gjort i förmiddags när jag ändå inte hade något speciellt för mig men jag har varit så himla trött hela dagen och jag har fått kämpa för att hålla ögonen öppna.
 
Här är gårdagens shoppingfynd :)
 
Vår älskade hund Zookie <3
 
Ikväll tittade en gammal barndomsvän förbi en sväng. Vi pratade lite skit och fikade sedan med familjen. Hon skulle låna lite kurslitteratur av mig med och så fick hon sin födelsdagspresent lite i förväg (hon fyller på onsdag). Det blir inte att vi ses så ofta så det är alltid lika trevligt när vi väl träffas :) På somrarna brukar det bli lite intensivare då vi båda jobbat på Café Kårtorp några år nu ;) Men men, får hoppas det blir lite tätare mellan besöken numera! Nu ska jag iaf stänga ner datorn och försöka få lite sömn. Det har varit lite bristvara med det den senaste tiden, trots att jag varit ledig så mycket. Jag har helt enkelt inte kunnat sova,, ligger vaken och vrider o vänder på mig fram in på småtimmarna tills jag väl somnar och känner mig som en Zombie när jag vaknar på morgnarna. För inte kan jag sova längre trots att jag somnar så sent (eller tidigt beroende på hur man ser det!)...
 
//M.

Klant

I torsdags åkte jag hem till mamma och pappa när jag var klar med mitt arbete. Jag åt grönsakssoppa samt ost- och skinkpaj hos min kära farmor :) lekte för fullt med mobilen efter att brorsan och jag gått en sväng med Zookie i vinterblåsten,, så när natten kom var batteriet slut och jag började fundera över o vilken väska jag lagt ner laddaren i... För att efter några minuter inse att jag glömt packa ner den! Blev skapligt irriterad över hur klantigt det var med tanke på att jag nu stod där utan telefon över helgen då jag inte känner någon här som har iphone5 :( Jag tänkte dock att mamma fick köpa en nere på Dialect under fredagen efter jobbet istället, men självklart hade de precis tagit slut! Så där försvann ytterligare en dag utan tele.

Idag åkte vi dock till Västervik och lämnade råmjölk till mammas moster och ett par gamla ungdomsvänner till mamma. Då passade vi på att gå på stan en snabbis och inhandla en ny laddare (äntligen!) och så lite kläder med förstås ;) så nu har jag åter batteri i min kära mobil... Lagom till läggdags typ ^^ så nu säger jag God natt!

//M.

Årets första

... Träningspass avklarat i gymmet, så himla skönt! Åkte dit mitt på dagen för att slippa trängas och det var skönt för omväxlings skull ;)

Lagade mat när jag kom hem. Det blev stuvade morötter, blomkål och potatis och så isterband till det :)

Fortsatte skriva på arbetet efter det och så lite tv innan läggdags. Men ni blir det att försöka sova...


//M.

Send me some motivation, please!

Studiemotivationen på noll! Har inte ens vågat starta nya datan av risk för att fippla med den resten av dagen istället för att skriva på arbetet :/ Mobilen lekte jag av mig med igår åtminstone så den ligger lugnt och spelar musik idag istället.
 
Hela förmiddagen har förflutit utan att jag direkt fått något gjort förutom att kalka ur kaffebryggaren och hjälpa en av mina gamla nollor med ett skolarbete.. Jag måste verkligen ta tag i mitt eget skolarbete nu efter fikat. Sedan tänkte jag försöka ta mig till gymmet med och komma igång lite igen. Det behövs verkligen!
 
 
Dagens fika bestod av en kopp kaffe samt lingongrova med basilika-pesto och basturökt Emilskinka :)
 
//M.

Teknikprylar

Idag började jag med att städa ut julen. Det är ju egentligen lite för tidigt enligt tradition men kände att jag ville ha fram lite ljus!

Sedan begav jag mig till Elgiganten för att köpa en ny hp eftersom skärmen lagt av helt på min gamla nu. Det slutade med att jag dessutom bestämde mig för att köpa en iPhone 5 tillslut med, efter mycket velande fram och tillbaka. Jag stod helt enkelt inte ut med den andra idiot-telefonen längre som jag fick ladda två ggr om dagen, startade om sig 2-3 ggr per dag och la på av sig själv när man pratade i telefon (om jag ens lyckades få täckning till det)! Så jag ser det knappast som någon lyx att köpa ny telefon, dock att jag köpte just en iPhone kanske :/

Hur som helst strulade verkligen allt för mig idag. Först hade jag råkat lägga ur kort o körkort i en annan jacka så plånboken var tom när jag plockade upp den ur handväskan så så var det bara att åka hem och hämta dem. Sen när jag köpt telefonen och skulle betala datan ( de delade upp det i två köp) så funkade helt plötsligt inte kortet. Jag misstänkte att pengarna inte riktigt räckte eftersom jag köpt till försäkring med. Men det gamla simkortet hade redan slutat fungera så jag fick gå till support för att snabbt få hjälp med att få igång den nya telefonen så jag kunde föra över pengar, men det var strul med banken så fick ringa pappa som förde över pengar men kortet fungerade fortfarande inte så det gav inget. Det slutade med att de fick lägga undan datan till imorrn. Men jag testade att åka till bankomaten och ta ut pengarna, och det gick! Så då åkte jag tillbaka ytterligare en gång och fick så tillslut med mig även datorn hem ;)

Efter det åkte jag till Matilda och bytte lite partyliteprodukter som blivit fel. Fick även en förtitt på lite produkter ur nya katalogen,, synd att jag inte lär ha råd att köpa nåt nu bara!

Ikväll har jag enbart fipplat med telefonen och laddat ner de mest "akuta" apparna :) men nu börjar det bli dags för sängen känner jag!


//M.

Årets första vecka

Årets första inlägg får sammanfatta veckan som gått så får tillbakablicken av 2012 samt föräntningarna på 2013 vänta tills nästa gång.
 
Nyårsafton firades hemma hos Markus med Sophia, Ella, David, Bea och Patrik :) Vi åt smörgåstårta, spelade spel och hade allmänt trevligt hela kvällen och strax innan tolvslaget blev det lite fika med Beas underbara Cheesecake! På tolvslaget skålade vi i mousserande och såg upp på himlen som sprakade i alla regnbågens färger. Efter det blev det ytterligare några timmar med spel innan vi tillslut gick till kojs allesammans.
 
Nyårsdagen stannade jag kvar hos Marcus och Sophia en stund och följde med bort och slängde glas samt spelade lite poker innan jag begav mig hemåt igen. Det blev en hyfsat tidig kväll för jag var helt slut. Sen dess har jag mest tagit det lugnt och slappat i soffan framför antalet filmer/tv-program för en gång skull. Kändes skönt efter en så stressfull höst att jag aldrig ens hann tänka tanken på att slå på tvn. 
 
Brorsan och jag åkte till Linköping och såg The Hobbit på bio förra veckan också och passade på att titta till lägenheten och vattna blommorna. Mamma var också med och gick på Ikano under tiden vi var på bion. Det var första gången jag såg något i 3D, men jag måste säga att jag blev lite besviken. Jag tyckte mest bara att det var irriterande för det gick inte att se hela bilden i 3D samtidigt. Fokuserade man på en del av duken så var resten av bilden suddig och texten tycktes sväva runt hej vilt! Tur att man för det mesta inte behövde läsa texten åtminstone. Nej jag går hellre på vanlig bio så behöver man inte fokusera lika mycket. Dock var det okej så länge inte bilden rörde sig för fort, så som vid slagsmål..
 
I fredags begav jag mig så åter till Linköping för att fira världens bästa fadder som fyllde år :) Det blev han, hans sambo samt ett par de umgås med och deras småttingar. Jag blev "barnvakt" under kvällen då lilla Ylva inte vek från min sida ^^ Så himla söt är hon :) I lördags sen så kom Erik hit istället på eftermiddagen så vi lagade mat och kollade på film hela kvällen/halva natten xD som vanligt flyger tiden iväg när vi umgås :P
 
Igår packade jag upp det sista av det jag haft med mig till väster under julledigheten och började lite smått med skolarbetena. Idag har jag fortsatt hela dagen. Jag satte klockan på 8 imorse för jag tänkte att det var bäst att gå upp tidigt eftersom vaktmästaren skulle komma någon dag denna vecka. Det var ju dock synd att jag var så attans trött när jag vaknade så jag log kvar och drog mig i sängen i en kvart... tills det ringde på dörren! Då fick jag brått upp och hämta morgonrocken innan han hann öppna med huvudnyckeln xD Kändes lite pinsamt att öppna dörren och släppa in honom endast iförd morgonrock ^^ Han var mest orolig att han hade väckt mig, men jag var ju trots allt vaken. På tio minuter hade han iaf skruvat ner badrumsskåpet, borrat nya hål, pluggat och satt upp skåpet igen.. Så nu kan jag äntligen börja använda det igen utan att hälften av innehållet ramlar ner i handfatet varje gång man öppnar det ;) 
 
Igår dog tillslut skärmen på min bärbara 14" dessutom så jag fick lite smått panik med tanke på att jag fortfarande hade rätt mycket bilder på den trots att jag tömt den ganska nyligen. Jag lyckades tillslut få över bilden på tv:n iaf så jag kunde föra över allt jag behövde. Så nu får jag dras med min gamla 15" som är sjukt seg och trög att skriva på! (och dessutom inte går att köra på batteri) Samt brorsans lilla 10" som dock är lite liten att skriva arbeten på, men det är bara den jag har powerpoint på så måste använda den också. Imorgon blir det att åka och köpa en ny dator och kanske mobil också om jag bara kan bestämma mig någon gång för vilken jag ska köpa innan den jag har nu lägger av helt precis som datan! Det blir dyra utgifter denna månad så det är tur att jag har lite undansparat åtminstone. Jag hade ju tänkt köpa en systemkamera nu efter jul, men med tanke på att datan pajat och mobilen lär göra detsamma när som (som det är nu startar den om sig typ 2-3 ggr om dagen, jag får ladda den minst 2 ggr per dag om jag inte använder den mycket alls, det är typ aldrig täckning och den lägger på av sig själv när jag pratar i den) så har jag ju inte råd med det :(
 
Nehe... dags att fortsätta lite med arbetet igen nu så kanske jag kan unna mig att titta på lite film ikväll sen för att jag varit så duktig idag ;)
 
 
//M.
 
*~* En dag i taget *~*
RSS 2.0