Trött

Idag har jag iaf varit lite duktig och pluggat, även om jag inte läst så mycket som jag hade tänkt... Har haft lite annat i tankarna om man säger så. Mycket om virvlar runt just nu. Hoppas bara på att jag lyckas sova inatt eftersom jag ska upp vid 5 och åka till Stockholm på studiebesök imorrn.

//M.

Something new

Kom på lagom som filmen började att jag visst hade sett den förut, men eftersom den är bra var det inga problem att se den igen ;) Tycker det är så himla bra budskap i den,, det är kärleken som ska styra och inga yttre faktorer som hudfärg, yrke eller status..

Let your heart decide!



//M.

Bortrensning

Började rensa vännerlistan på facebook idag. Jag var uppe i 409 kontakter, och det känns lite onödigt mycket. Nu är det iaf ca 60 personer mindre och det lär nog försvinna fler vartefter. Det tar sin lilla tid med tanke på att det inte är upplagt på det mest smidigaste sätt att radera vänner om man säger så... såvida det inte bara är jag som inte förstått att man kan göra på ett enklare sätt.

I lördags var jag ju då på maskerad med djur-tema i Vråka hembygdsgård :) Vi hade jättetrevligt! Det blev en massa god mat (mestadels olika pajer och potatis, sallad). Så var det tipspromenad som gick ut på att gissa vem av alternativen som vann följande utmaningar.. ex Vem suger bäst, Vem är glupskast, Vem äter fortast, Vem har längst, Vem är mest hålvan osv. Jag hamnade på äter fortast, skulle då ligga på marken och äta upp ett godissnöre som var fastknutet i en björkgren.

Vem äter fortast?


Jag var dock inte kvar jättelänge eftersom jag skulle jobba första dagen för i år på Café Kårtorp på söndagen. Bea åkte med mig ut till E22 så hämtade hennes mamma upp henne där eftersom hon tyvärr skulle åt motsatt håll. Det blev att se röstningen på Eurovision med mamma också när jag kommit hem innan jag kom i säng så småningom sedan. Jag var riktigt trött när jag skulle gå upp på söndagen. Men det gick bra att jobba. Dock blev det ett långt första pass från 11-21.30! Hade räknat med att vara hemma typ åtta-halv nio egentligen men vi fick jobba över :( Större delen av släkten på pappas sida var inne hos farmor på Morsdagsfika, så jag fick skynda in dit direkt när jag kom hem för att hinna träffa dem innan de begav sig hemåt. Lite surt att hinna mycket mer än hälsa innan de var tvungna att åka hem, men men...

Jag åkte tillbaka till Linköping igår efter att ha ätit rester från smörgåstårtan hos farmor. Det blev att åka direkt till Erik (min gamla fadder). Alltid lika trevligt :) Det blev en massa prat, filmtittande, grillning, fika och trixande med snapsvisor ^^ Klockan hann bli 01.00 innan jag begav mig hem till lägenheten igen. Idag var jag till skolan och hade grupparbete på förmiddagen som vi sedan redovisade på eftermiddagen. Det var sista skoldagen för i år. Egentligen har vi frågestund inför hemtentan på måndag, men då ska jag jobba så det missar jag. Sedan är hemtentan 7-8 juni och sen går vi på sommarlov (läs SOMMARJOBB)!

Nu ska jag faktiskt vara duktig och plugga i någon timme iaf. Jag täntke se filmen som går på 3:an ikväll, Something new. Jag har inte sett den förut, så får väl se om det är något att ha eller inte. Blir att sova tidigt annars så jag har ordentligt med ork till att plugga imorgon när jag är ledig! Det gäller att passa på nu eftersom vi ska till stockholm med skolan på torsdag och i helgen är Lucas här, kanske ska jobba hos Ricky på söndag med. Sedan blir det att jobba på Kårtorp mån o ons och tisdag ska jag till tandspecialisten,, sen är ju tentan på torsdag! Nej usch, bäst att sätta igång nu...



//M.

Refreshed

Idag blev det att toppa och slinga håret :) Blev ganska nöjd med resultatet faktiskt, så det är skönt. Jag har ju bestämt mig för att spara ut min egen hårfärg igen nu och låta håret växa. Men eftersom jag färgat det rätt mörkt så blir det ju världens kant när utväxten tittar fram. Nu hoppas jag på att övergången blir lite mer naturlig istället!



Jag åkte hem till Väster idag med. Mamma och jag lagade kålpudding förut och så tittade vi på "Superzebran". Kände att jag behövde lite inspiration inför morgondagens maskerad då jag ska vara utklädd till just zebra,, får se hur det går! Nu blir det sängen så jag orkar upp till promenaden imorgon.

//M.

Underbara sol

Vilket kanonväder det har varit idag! Soligt och varmt men ändå inte tryckande hetta,, kunde inte ha blivit mycket bättre! Det går ju inte att bli annat än på bra humör en dag som denna! Gick upp tidigt och åt frukost på uteplatsen. Åkte sedan till skolan och satt i solen och läste lite innan föreläsningen. Efteråt hade vi lite gruppträff inför studiebesöket i Stockholm nästa torsdag.

Så fort jag kom hem satte jag mig i solen och fikade lite innan det blev dags att ta bussen ner till stan för lite massage hos sjukgymnasten. Jag känner mig skapligt mörbultad nu, när hon trycker på vissa ömma punkter vill man ju bara skrika! Det blev ett besök på Åhlens med innan jag gick hemåt. Köpte 2 fotoalbum - halva reapriset ;) och tittade runt på lite andra saker som jag inte skulle ha någonting emot att addera till samlingen!



(Blomkorg, glasunderlägg, vita mattor, överkast, knivställ (svart/vitt)

På vägen hem stannade jag till och köpte en piggelin, alltid lika skönt för halsen och svalkande i sommarsolen! Väl hemma blev det att fixa lite mat och duka upp på uteplatsen och sedan plugga resten av dagen/kvällen. Gick inte in igen förrän till Greys anatomy började (förutom för att hämta ponchon). Har även tittat på Body of proof och nu får vi se ifall jag orkar se klart Criminal minds också eller fall det blir sängen strax...


Sommarsallad med lufttorkad skinka :)


Jag måste ju erkänna att det är bra mycket mer motiverande att sitta ute och plugga :)

//M.

*~* It's a happy, happy time *~*

Ogräs

Gick upp tidigt idag och började fixa lite inne i lägenheten. Åskan drog förbi så det blev att dra ut all elektronik och läsa kurslitteratur. Sen dess har jag varit ute i princip hela dagen sedan solen tittade fram :) Startade med att fika och sen blev det att fixa med uteplatsen. Blev en hel del ogräsrensning och sopning så nu har fingertopparna är lite smått ömma ;)


Nu blir det att fixa lite mat och sedan fortsätta läsa kurslitteraturen!


//M.

*~* Beautiful sunshine *~*

Happy times

Tillbaka i Linköping igen nu då efter några trevliga dagar hemma i Väster och nere i Figeholm :) I torsdags pallrade sig mamma och jag iväg till Tryserum och fikade o köpte lite lotter. Sedan åkte vi till Ringarum och köpte massa blommor på Trollbindande blommor och ting. Vi tömde våra plånböcker på kontanter ner till sista kronan för att ha råd med allting (eftersom de inte hade hunnit få sin kortmaskin än, men nu är den där!) På vägen hem  stannade vi till på Klädladan och köpte lite skor och kläder dessutom ^^

På fredagen bar det av till Lucas igen. Helgen spenderades dels på Västragård där vi var med och chillade på lägret (fick massa flashbacks från tiderna som "Vi unga"-ledare!). Det var 67 ungar som struttade runt så det var full fart. Blev att sitta vid lägerelden hela kvällen sen,, mys :) Blev lite grillning hos Lucas föräldrar och kolla fotboll på lördagen. Tittade till deras hästar en sväng med. Sen blev det även att rensa avlopp och åka till Västervik på söndagen. Vi var till Dollarstore och så hälsade vi på i Ella o Davids nya lägenhet. Jättemysig var den :) Blev att käka pizza där innan vi åkte hem igen. Söndagskvällen halvsov jag i soffan medan grabbarna spelade tv-spel för fullt.

Åkte hem till Linköping igen imorse för att gå på föreläsning kl.10. Det var precis att jag hann hem emellan så jag kunde byta till tunnare byxor. Vädret har ju varit superhärligt idag! Satt ute och solade i bikini medan jag pluggade efter att jag kommit hem från skolan förut. Dessvärre försvinner solen från min uteplats ganska snart. Jag får se till att införskaffa en ny picknickfilt (eftersom min gamla mystiskt försvann sist jag använde den!) så jag kan lägga mig ute på gräset på eftermiddagarna ;) Har fortsatt spåna lite på hur det någorlunda enkelt går att fixa iordning på uteplatsen med, så nästa vecka lär det bli kroppsarbete!

Ikväll gäller det att försöka komma i säng tidigt så jag får ta igen lite missad sömn. Jag har inte sovit ordentligt på över en vecka nu på grund av min ömma hals. Den är fortfarande långt ifrån bra, men jag hoppas ändå på att kunna somna och få fortsätta sova inatt. Får väl se hur det blir med den saken...


//M.

*~* Don't worry, be happy *~*

Trött...

Jag är så himla trött på att hela tiden vara förkyld! Ända sen nyår har det gått upp och ner, men aldrig har jag blivit riktigt bra och i söndags slog det till med full kraft igen. Halsen har värkt så dant att jag knappt kunnat svälja, och nätterna har varit en pina. Inatt fick jag iaf sova lite för en gång skull. Somnade inte direkt men när jag väl somnat sov jag till 6 åtminstone. Sen var det bara att pallra sig upp. Så förhoppningsvis sover jag ytterligare lite mer inatt. Vill ju bli frisk till helgen!

//M.

*~* halsont *~*

ont i halsen

Halsont är en redig pina... men det var inte halsfluss iaf vilket är skönt! Knaprat piller ikväll så jag ska kunna få lite sömn efter tre vakna nätter!

Helgen som varit

Snabbgenomgång av helgen:
Fredag: Tog det lugnt och läste kurslitteraturen som var tills idag. Gick ut och gick med Zookie och så grillade vi på kvällen.
Lördag: Gick tipspromenaden med mamma, min gamla dagmamma och Zookie. Sedan åkte vi till Marias Hus på "Våryra". Blev att inhandla lite blommer och dyligt till uteplatsen, ska bara fixa iordning lite där först. Får se ifall grejerna får stå ifred sen eller inte...
Söndag: Var med mamma på hundkursen i Rallylydnad på Grännes. Jag testade på att gå med Zookie jag också, bland annat körde jag nybörjarbanan utan koppel och hon gick superbra! Då var vi två stolta mattar, även om mamma nog var lite avundsjuk ;) Åkte hem till Linköping igen på kvällen.
Måndag: Inatt vaknade jag vid halv 4-tiden av att jag hade så ont i halsen att jag knappt kunde svälja. Gick upp och tog halstablett/drack vatten och försökte sedan somna om, men det var ju lönlöst. Blev alltså inte mycket sömn inatt. Som tur var struntade vi i grupparbetet i skolan så det blev bara två timmars föreläsning. Sen till apoteket och även hämta ut paket innan jag åkte hem och åt mammas lasagne framför en film. Sedan läste jag etikhäftet tills imorrn, boken vi skulle läsa glömde jag i Väster så det får jag läsa i efterhand. Har städat resterande delar av garderoberna med idag så nu är det klart! Riktigt skönt att ha det gjort.

Nu blir det sängen och försöka få några fler timmars sömn inatt!

//M.

*~* annoying *~*

Hundklubben i ösregn

Idag hade vi lite gruppredovisning av etiska dilemman på förmiddagen, sen åkte jag hem och fortsatte rensa garderober. Åkte hem till väster på eftermiddagen för att följa med mamma till hundklubben och träna lite med Zookie, dessvärre ösregnade det så det var blött och ruggigt, men i en timme kan man ju stå ut! Tur att jag tog med mig regnbyxor med. Sedan blev det lite fika i klubbhuset där det planerades inför Biabedden-tävlingen 1-2 september (lydnad, agility och rallylydnad). Får se ifall jag ska vara med och hjälpa till då eller inte... Kanske rentutav ska tävla nybörjarklassen i rallylydnad med Zookie :) De har två tävlingar så både mamma och jag skulle kunna starta i varsin ^^

Ikväll blev det att ta det lugnt med en kopp thé framför Lets dance med mamma och pappa. Nu väntar sängen!


//M.

*~* stubborn *~*

Uppdatering

Det var visst ett tag sedan jag uppdaterade nu...

Hade VFU vecka 17 så då fanns det inte mycket tid över. Det var en psykiskt ansträngande vecka med en massa problem i klassrummet. Framför allt två killar som ständigt strulade. Ibland börjar jag nästan tvivla på hur jag ska klara av att vara lärare. När man möter vissa elever blir man nästan mörkrädd... sedan ser man sig omkring i resten av klassen och ser alla andra. Jag vill verkligen arbeta som lärare och känna att jag gör någon nytta.. att få hjälpa barn att utvecklas och lära sig nya kunskaper. Men allting runtikring känns inte lika lockande. Men det blir väl lättare med tiden.

Lucas kom hit i veckan. På torsdagkvällen var vi på Gula huset med Bea & Patrik och åt planka. Sedan följde jag med ner till Figeholm över helgen. Vi åt på Cecil, eldade ris, umgicks med Rasmus o Elvis med mera och firade Valborg. Det blev grillning hos Elvis först och sedan ner och titta på brasan en snabbis och sedan lite festande hos Rasmus och Oliver. Lite bakishäng med Lucas, Rasmus och Elvis. Blev en del sömn i soffan med eftersom jag vaknade upp med världens förkylning. Skulle ha åkt hem på kvällen, men vågade inte eftersom jag var så trött så det blev att åka på onsdagsmorgonen istället när Lucas begav sig mot London.


Skola ons-fre och sedan var jag till Skärblacka för att hälsa på Elin och småtöserna tillsammans med mamma, Lisbeth och Mona. Vi åt fikabuffé på cafét där och sedan var vi på loppisen hos Erikshjälpen innan vi åkte hem till Elin & Henka. Där blev det husesyn och så åt vi spaghetti och köttfärssås. Efter det skjutsade vi hem Mona och begav oss hem till väster. Stannade till och handlade i Söderköping också på vägen. På kvällen blev det att rensa i garderoben.

Söndagen blev det att jobba på Rickys sjöbod/Morsans loppis :) Men när jag kom till Kårtorp för att hämta nyckeln så fanns den inte! Det tog drygt en timma innan vi lyckades få tag i den, så det blev lite fika med kollegorna på Kårtorp innan jag kunde sätta igång och jobba. Var massor med folk under dagen så jag fick en hel del sålt vilket var kul :) Jag hann dessutom med att plugga en hel del vilket var skönt. På kvällen sen kom Lucas så åt vi Tacos hos mamma och pappa innan vi åkte vidare till Linköping.

Hade redovisningar hela måndagen från våra studiebesök hos kyrkor och samfund (Jehovas vittnen för oss). Vi fick beröm för att vi höll oss så sakliga och objektiva och inte gjorde narr av dem på något sätt, så det är ju alltid något. Mer än man kan säga om vissa andra...

Efter skolan blev det att åka till lite affärer innan vi åkte hem för lite myskväll framför disney. Igår var jag ledig så då tog vi det lite lugnt. Fixade iordning min cykel, lagade mat och slappade innan Lucas åkte hem. Sedan gick jag på en rask promenad runt skägget medan solen gick ner. Jag fick ett ryck och rensade bort en massa skor jag inte använder med.



Idag hade vi föreläsning och grupparbete, skulle ha varit på föreläsning om dyslexi med ikväll, men den blev inställd. Så jag har rensat garderober istället ;) men har bara hunnit med underkläder och tjocktröjor. Nu blir det nog sängen så jag orkar upp imorgon. Tänkte gå upp hyfsat för en gång skull. Sen blir det väl att åka hem till väster antingen imorrn eftermiddag eller fredag morgon beroende på väder och vind.

//M.

*~* Fjärilar i magen *~*
RSS 2.0