Sömnlös natt

Inatt sov jag i princip ingenting precis som rubriken avslöjar. Det är svårt att slappna av när det värker i öronen hur man än försöker ligga på kudden. Men det kommer ju ngt gott ur det tillslut i och med att värken i nacke/käke blir mindre.

Idag bakade jag tårtbottnarna till imorgon (med lite tips o instruktioner från mor) så det är bara till att fylla dem och dekorera lite imorrn efter planeringsdagen. Jag hjälpte även mamma att förbereda köket inför kvällens lydnadstävling på hundklubben. Vi hade fått uppgifter om att det skulle vara 11 tävlande men det var bara 6, så det blev ju alldeles för mkt mackor över. Vi funktionärer åt tacopaj och sallad som vi hade förberett.

Efter tävlingarna skyndade jag mig hem och packade in mina grejer i bilen och begav mig tillbaka till linkan. Jag skjutsade även hem Patrik som varit iväg på kurs. Sen har jag förberett lite mer inför morgondagen men nu hoppas jag på några timmars sömn åtminstone!

//M.

.

Färdig lärare

Idag fick vi mail om att alla resultat var inrapporterade i Ladok så nu är jag officiellt helt färdig med lärarutbildningen! Nu ska jag bara skicka efter examensbevis också ^^

Igår var jag hela dagen och hälsade på i Mantorp på min nya arbetsplats! Det kändes lugnande att gå runt och träffa massa elever och de flesta lärarna under dagen, samtidigt känns det förvirrande med alla intryck och ovissheten över att inte veta vilka klasser jag kommer att undervisa i. Det löser sig hur som.

Efteråt igår städade jag klart lägenheten och handlade innan jag åkte hem till väster. Idag var jag nere i viken på massage och fick nålar i öronen, så vi får väl se hur mycket sömn jag får inatt...

//M.

Sommarkänsla

Sommarkänslorna börjar verkligen infinna sig nu. Det är en speciell känsla att gå ut och sätta sig på uteplatsen i bara linne och shorts och njuta av en kopp kaffe.

Äntligen har jag tagit mig tid till att få dit mina små lyktor, lagom när det knappt är mörkt ute om kvällarna längre såklart ^^ det var så torrt i marken så jag var tvungen att "vattna dem" för att få ner dem. Sedan fick ängeln komma ut också :) jag hoppas verkligen att den får stå kvar så ingen snor den nu bara!

Jag tvättade dessutom av alla trädgårdsmöbler ordentligt med såpvatten samt alla fönsterkarmar och lister. Det tog sin lilla tid! När jag skulle slänga ut smutsvattnet i buskarna var det nära att jag slängde det på en skata som satt där, men den rörde sig inte ur fläcken. Jag tog kort på den bara typ 15-20 cm ifrån så antingen måste den vara riktigt tam eller så var den sjuk :/

Det blev även att sortera lite i bokhyllan bland all kurslitteratur och alla papper från vfu. Jag måste dock göra en noggrannare rensning sen i sommar vad jag ska ha kvar för böcker, nu sorterade jag dem bara efter ämne.

Under kvällen har huvudvärken smugit sig på så jag ska nog ta kväller nu. Det får bli att krypa ner under täcket och hoppas på lite sömn och att värken släppt till imorrnbitti.

//M.

.

Examen

Nu är då äntligen allt klart inför examen! I onsdags hade vi opponering och framläggning, vilket gick alldeles utmärkt. Konstigt nog var jag inte alls nervös inför dessa, utan mer över vad vi faktiskt skulle behövs ändra i vår uppsats. Som tur vad så var det inte så stora grejer. Vår examinator gick nämligen på mammaledighet i fredags så vi var typ tvungna att bli klara tills dess istället för till på onsdag som det egentligen är meningen. Alltså gick hela torsdagen och fredag fram till kl. 12.30 åt till att redigera uppsatsen. På eftermiddagen sen fick vi mail om att den var godkänd och att hon skulle lämna den vidare för tryck! :)

Jag var och shoppade lite med Erik på Ikano i fredags för att hitta lite kläder inför kvällens middag på Olympia där vi firade några stycken att vi nu är färdiga lärare samt att alla fått jobb till hösten :) maten var god och vi hade jättetrevligt! Dock var vi lite missnöjda med servicen.

Efter att vi hade ätit klart (det blev tapasbuffé samt crème brûle) gick vi vidare till BKs uteservering och tog lite mer att dricka. Vi tyckte inte drinkarna smakade särskilt mycket och vinet smaka som ngn lustig saft, inte alls mitt typ av min, men men! Vi hade det iaf mysigt och bröt inte upp förrän bortåt halv två :)

Igår spenderade jag dagen hos min käre Fadder med solning, picknick och kubb på dagen och sedan film o thaimat på kvällen. Lika trevligt som alltid :)

Idag blir det nog att påta lite med uteplatsen om inte regnet hittar hit innan dess.

//M.

~*~ Happy times, sad times ~*~

Ändrade planer

Blev erbjuden möjlighet till tillsvidaretjänst i Mantorp lagom när jag skrivit på kontraktet på vikariat i Ydre kommun samt sagt upp lägenhet och allt som hör därtill samt hittat en ny lägenhet i Rydsnäs...

Blev ändå övertalad till att komma på intervju ändå och innan jag visste ordet av hade jag avverkat intervjun, blivit erbjuden jobbet, sagt upp mig i Ydre, lyckats få tillbaka min lägenhet och sagt ifrån om den nya mm.

Så jag blir kvar i Linköping till hösten trots allt! Och första två veckorna på sommarlovet blir det att jobba på sommarskolan för elever år 6-9 i Åtvidaberg med ;) sen tar jag sommarlov tills jag går på min tjänst! Förutom några strödagar på loppisen antagligen.

I Tisdags "sprang" jag förresten Elimu-loppet. Hade dock gått hela vägen om det inte vore för Emma "The coach"! Haha

Idag jobbade jag på loppisen igen och förberedde mig inför opponeringen när jag inte hade några kunder. Imorgon ska jag till Emma så vi kan prata ihop oss lite mer om vad som är viktigast att ta upp och vem som ska säga vad.

Nej, nu ska jag nog gå en trappa upp och försöka sova lite. Är för trött för mitt eget bästa och väldigt lättirriterad just nu så jag bör nog göra mig icke anträffbar och gömma mig under täcket!

//M.

RSS 2.0