Dunderförkyld

Har visst åkt på nån redig dunderförkylning :( mår verkligen skit... täppt, ont i halsen, ont i hela kroppen, absolut ingen ork och känns som om huvudet ska sprängas! Försökte sova lite när jag kom hem från skolan förut, men det gick inte. Försökte kolla på film, men orkade inte riktigt hänga med i handlingen. Sen värmde jag lite soppa så nu tänkte jag göra ett nytt försök att sova litegrann... Får se om det blir nåt bättre så jag orkar pallra mig till föreläsningen imorrn, men är väl inte särskilt troligt! :(


//M.

*~* vill inte *~*

Kokosplättar m. mango

Åt kokosplättar med färsk mango till förut som kvällsmat,, supergott :) Känner lagom att jag börjar bli hungrig igen... men måste sova!

Kokosplättar med färsk mango

 

 

//M.

 

*~* hungry *~*

Figeholm

Känner mig slutkörd efter en intensiv men riktigt rolig helg i Figeholm :) Direkt när jag kommit till Anna på fredagen åkte vi ner till Gesällen och mötte upp Bernhard o Sebastian :) Där blev det kaffe och semla framför öppna spisen. Efter det blev det att handla lite och sen kom de upp till oss för att äta varma mackor innan vi drog ner till Dolce vita för lite trubadurkväll. Satt mest med grabbarna o snacka lite, dock var det lite svårt med tanke på ljudnivån! Var iaf uppe och dansade litegrann med ;) När trubadurkvällen började lida mot sitt slut gick vi hem till Elvis och hämtade öl, stannade till hos Rasmus på vägen och käka knäckebröd ^^ Sen blev det efterfest hos nån mittemot Dolce. Begav oss hem till Anna några stycken sen framåt 5-tiden, blev lite strul till en början men det löste sig så efter det började vi kolla på film (zombieland),, men halvvägs igenom hade vi somnat allihop! Kändes lite i nacken sen när man vaknade på morgonen efter att ha sovit två pers i två ihopskjutna fåtöljer xD

Jag vaknade redan vid halv 9 på lördagen och kunde inte somna om så jag gick upp och åt frukost medan de andra sov vidare ^^ Gick och la mig i sängen ett tag sen och försökte sova lite till, men gick inge vidare. Blev mest att vänta på att de andra skulle vakna till liv. Sebastian kom förbi med snöscootern en sväng innan vi begav oss ner till Dolce för lite bakispizza, gött! ;) Skulle ha bakat egen pizza hos oss på kvällen och festat, men vi kände inte för det så det blev ändrade planer. Vi bestämde oss för att klä upp oss och äta finmiddag hos Rasmus o Oliver istället. Det blev klyftpotatis, bea o kött som grabbarna fixade :) Det var Rasmus, Elvis, Axel, Anna och jag till en början och så kom Oliver när han slutat jobbet. Tog det lite lugnt och lyssnade på musik och började köra lite dryckeslekar! Sen började det bli feststämning istället xD blev att beställa taxi och dra in till o-hamn sen med för utgång. Hade tänkt gå till Åströms först, men kom på att det var 21-årsgräns så alla kom inte in.. men då hade Oliver redan gått in så honom såg vi inte mer av förrän vi skulle hem sen :P Vi andra gick till Apollo istället. Var väl sådär med folk till en början, men fyllde på en del sen iaf. Det var en ensam, kort gubbe där som verkade allmänt scary, spökgubben som Anna och jag kallade honom. Vi fick iaf skjuts tillbaka till figge sen och fortsatte festandet hos Rasmus och Oliver till en början. Blev lite "jag har aldrig" och dansande. Sen hängde Rasmus o Elvis med upp till oss så kollade vi på film... tills alla utom jag somnade! Kände inte för att se klart filmen så försökte väcka de andra så vi kunde gå o lägga oss,, men en del sover ju då himla tungt! Anna o Rasmus fick sova kvar i soffan :P

Blev några fler timmars sömn den natten iaf, från 7 till 11 ^^ Sen kunde jag inte somna om igen så satte mig och försökte plugga tills de andra vaknade xD Kul sätt att spendera en söndag på, speciellt när man är lite lätt bakis xD Efter att Elvis o Rasmus vaknat gick vi ner för att hämta Axel som var kvar hos Rasmus o Oliver, Anna låg kvar och sov. Grabbarna spelade lite hockey  när vi kom dit. När de gick tillbaka till Anna gick jag över till Lucas o käkade lite. Sen tog vi med oss Axels bil upp till Anna. Blev en lugn kväll. Käkade lite soppa, sen gick Lucas till jobbet och vi andra tittade på film. Den här gången var alla dessutom vakna ;) haha. Efter det gick resten hem och så blev det vara Anna o jag kvar. Sen kom hennes mamma hem från Stockholm med. Jag hade tänkt åka tillbaka till Linköping på kvällen men orkade inte, så jag stannade en natt till. Anna och jag låg o pratade till 4 imorse! Så blev inte så mycket sömn inatt heller xD

Gick upp strax efter 9 och åt frukost innan jag begav mig hemåt till Linköping. Var hemma till halv 1, så jag hade 30 min på mig att packa ur bilen, duscha och äta! hann precis innanför dörren och sätta mig innan föreläsaren drog igång typ! Efteråt åkte jag hem och la mig 1 h, somnade så fort jag la huvudet på kudden! välbehövligt,, men nu börjar jag bli trött igen så är nog dags att sova lite mer snart..



//M.

*~* I'm a happy, happy girl *~*

På G!

Känner att jag är på G med träningen igen nu.. Är totalt slutkörd i kroppen! Aerobic i tisdags, gymet 1,5 h hos sjukgymnasten igår och promenad hem 5 km och Puls-bas ikväll... bara vänta tills nästa vecka nu då för ytterligare en tredagars med minst en powerwalk varje dag däremellan också!

Nu ska jag sova så ja hinner få lite energi inför helgen som kommer att spenderas i Figeholm hos Anna :)


//M.

*~* TRÖTT *~*

Paper

Blev att sitta kvar i skolan med Marie o Josefin efter föreläsningen och skriva på papret,, motstod frestelsen att gå hem jag med när de begav sig förut och som belöning är jag nu klar med morgondagsens paper! Så himla skönt :) bara att åka hem och sätta sig med kurslitteraturen istället nu då!

//M.

*~* nöjd *~*

Sovkurs

Alltså jag skulle seriöst behöva gå en kurs i att sova! Både för att komma i säng skapligt och att sedan kunna somna och efter det fortsätta sova hela natten! Jag är så himla avis på dem som kan gå och lägga sig o sen somna så fort de lagt huvudet på kudden :/ Själv ligger man ju ofta bortemot en timme innan en somnar!

Idag har jag iaf varit duktig på tränings-/städ- och matfronten, men desto sämre på skolfronten. Var hos sjukgymnasten och gymade i 1,5 timma och sedan gick jag hem (5km) för att sedan laga fetaostburgare.



Blev att städa en del också eftersom Marie o Josefin kom hit ikväll och tittade på Zozo med mig :) så nu slipper vi se den i skolan imorrn och kan använda den tiden till att skriva papret istället! Blev desto trevligare dessutom med Maries kladdkaka och så lite soffhäng :)

Nu har jag packat lite inför helgen,, som vanligt alldeles för mycket och mer än 3 gånger så mycket som jag egentligen skulle behöva! Så blir nog att försöka sålla litegrann imorrn.. Men nu måste jag sova!!! Börjar kl 8 imorrn :(



//M.

*~* sleepy *~*

Dramaredovisning

Idag har jag åtminstone varit duktig och fått massor gjort! Började dagen med dramaredovisning av LTG-metoden (läsning på talets grund) med arbetsgruppen från förra kursen (Grundläggande färdigheter i läsning och skrivning). Aminoff tyckte vi var jätteduktiga och att det var synd att de andra grupperna inte fick se vår superba redovisning,, sug på den ni!! haha Skönt att bli av med den, och skriftliga arbetet sa hon inte heller nåt om så var nog godkänt det med hoppas vi.

Efter redovisningen gick de flesta av oss över till Ellen (Cafét i Key-huset) och fikade lite. Väntade på att våra övriga föreläsningar skulle börja. Josefin och jag gick till klassrummet lagom som vi skulle börja se på filmen "Pelle erövraren". Kände inte för att tränga oss in innan dess när det inte fanns några stolar kvar i klassrummet! Filmen var väl sådär, bätte än jag trodde men väldigt seg... och inget slut! När man kände att själva handlingen borde börja ordentligt kom eftertexten xD Men kommer nog inte vara svårt att skriva om den i papret till på fredag iaf. Imorrn bestämde Josefin, Marie o jag att vi skulle se "Zozo" hemma hos mig istället för att se den i skolan på torsdag, så kan vi sitta och skriva på papret då istället.

Vi käkade lite innan vi åkte hem igen. Jag packade ner alla julsaker, så nu har jag äntligen ett användbart soffbord igen!!! Så himla skönt ;) Va ju tvungen att få det gjort nu när jag får främmande imorrnkväll ju :P Sen så städade jag lite i köket med och bytte ut dukar o dyligt. Tänkte ju träna Aerobic med, men när ja kollade schemat i friskispressen fanns det inte med! Så jag kollade på schemat från hemsidan som jag laddat ner, och där fanns det. Jag ringde till kanonhuset och frågade för säkerhetsskull, men ja det var aerobics 17.30 så då blev det att stressa iväg till det! Ordinarie ledare var sjuk så det var killen som har 2:an i vanliga fall som hade det. Tyckte han hade ganska bra koreografi iaf :)

Efter träningen duscha jag och bytte om innan jag åkte till Maxi för att storhandla... 2 timmar senare och 1000 kr fattigare begav jag mig hemåt igen,, Maxi är farligt!! haha

Nu har jag fikat lite och känner hur ögonlocken börjar bli tunga,, hade tänkt packa lite inför helgen då jag rör mig ner mot figeholm och hälsar på Anna :) Men känner att jag nog inte orkar det! Måste ju hinna få undan det jag lagt fram innan Marie o Josefin kommer imorrn bara :P Men det blir morgondagens bekymmer,, måste läsa massa litteratur imorrn med eftersom jag inte hunnit med någon litteratur alls idag :S


//M.

*~* exhausted *~*

Men...

... självklart blev det ju inget utav dem! Julsakerna står fortfarande samlade på soffbordet och boken oläst förutom inledningen :/ Aja, nya tag imorgon! Nu dags för lite sömn så man orkar spela upp lite drama om LTG-metoden imorrnbitti!


//M.

*~* fail *~*

Kursstart

Idag blev det först lite sovmorgon och sedan gav jag mig ut på lite powerwalk efter frukosten! Riktigt skönt ute när solen tittade fram men ändå kyligt... Sedan blev det att värma lite mat innan jag begav mig till skolan för kursstart på det Samhällsvetenskapliga temat. 50 pers på föreläsning i ett vanligt klassrum känns inte jättelyckat, men det är vad vi har att se fram emot hela våren! De hade räknat på 39 pers när de bokade salarna, sen hade antalet ökat lite ^^ Så det gäller visst att vara ute i god tid om man ska få bra platser i fortsättningen!

Blev att fika o lägga upp lite bilder från Ellens födelsedagsfirande när jag kom hem förut. Nu borde jag börja läsa lite kurslitteratur, lär bli en tung kurs på den fronten så bäst att inte hamna efter från början!!! Men har en känsla av att det inte lär bli mycket läsande om det inte är intressant... är inte ett dugg motiverad just nu :/ känns mer lockande att se till att bli av med alla julsaker som fortfarande står samlade på soffbordet och tar massa onödig plats!



//M.

*~* motivationsbrist *~*

Long time no seen

I fredags var jag ju då hos sjukgymnasten och tränade innan jag begav mig hem till väster,, hämtade upp mamma så åkte vi ner till Valdixi och shoppade lite på rean (50% på allt!). Sen lagade vi tacos på kvällen och drack lite vin :)

På lördagen gick jag tipspromenaden med mamma och zookie samt Mary (min gamla dagmamma). Vi kände ganska snart att vi hade klätt på oss alldeles för varmt i vinterkylan. Jag kom på i efterhand att jag svarat fel på en fråga och ville ändra, men kom inte ihåg vilket nummer den var så sket i det.. hade jag bara ändrat den hade jag vunnit med full pott och bara 2 fel på skiljefrågan! (antal knappar i en burk) haha.

 

Sen blev det hem för en snabbdusch och sedan ner till viken för att träffa Sara på Lilla blå :D Hade en trevlig långfika och uppdaterade varann om senaste nytt ;) Sen blev det en snabbtur in på Valdixi igen och utökade garderoben med ytterligare några plagg ^^

 

Sara

 

Picknick på bakgården

(bild från en av alla våra picknickar på innergården i Sörping)



Birthdaygirl


Blev hem och fixa iordning sig för kvällen sen då jag begav mig till Sörping för att fira finaste Ellen som fyllde 22 :) Vi blev uppemot 15 pers som åt och hade det trevligt tillsammans! Ellen fick göra lite utmaningar (armhävningar, kasta pappersboll i hink, tampong i ölflaska) som vi fick gissa utgången på, Tove vann. Hände lite missöden senare då soffbordet välte med massa vinglas o dyl som gick sönder samt att det hamnade rödvin över den vita tygsoffan! Blev att hjälpas åt att städa upp innan partandet kunde fortsätta.

Sedan splittrades vi så några stannade kvar och några åkte in till stan, däribland jag! Sedan delade vi på oss ytterligare en gång och jag mötte upp Sara mfl på Cromwell istället ;) Dessvärre var det fullt när jag väl kom dit så jag fick stå ute och vänta i 30-40 min innan jag fick komma in,, kallt! Men väl inne var det inte svårt att hålla upp värmen på dansgolvet iaf ;) kvar till stängning och sedan åkte vi till beckis lägenhet och sov där.

Idag blev det först en cheeseburgare på Max till frukost innan Sara begav sig till Skövde med tåget och jag med buss till Sörping. Hem till Ellen för lite mysfrukost :) Vi gick till Ica och köpte lite fläckborttagningsmedel till soffan och sedan hjälpte jag till att städa och diska så vi fick lite ordning i lägenheten! Efter det blev det bakismys med pizza från Vi & Ni samt Valentinesday :) Åkte hemåt framåt 6-tiden på sliriga vägar. Tog en lång skön dusch med hårinpackning så fort jag kom hem och sedan hamnade jag framför tv/data och har inte kommit härifrån sen dess ^^ Först Så ska det låta och nu Wallander.



//M.

*~* hooked on a feeling *~*

Music in my heart <3

Vad vore egentligen livet utan musik?

En del artister har verkligen det där lilla extra som gör att de sjunger rakt in i hjärtat. Och en del låttexter är bara så klockrena att de hade kunnat handla om dig själv. När de sedan framförs av en enastående artist som framför dem på bästa sätt känns det på något sätt personligt och låten blir en del av dig... Det är en helt underbar känsla!

Lyssnade på lite gamla klassiker förut idag och tänkte tillbaka på artiser som jag verkligen sett upp till med enastående röster... Whitney Houston och Christina aguilera är två av dem. Britney Spears är även hon en artist som jag lyssnat mycket på. Vet att det är många som inte tycker om henne men hennes texter och melodier har etsat sig in i mig och jag kan inte låta bli att älska några av hennes gamla låtar.

Filmen Crossroad med brittan är ju även den en gammal favorit,, mycket kanske för att den för mig hänger samman med minnen från stunderna med Emme och Sara då vi låg och kollade på film och snacka halva nätterna. Sen att Ben fick våra tonnårshjärtan att smälta kanske också kan ha varit en bidragande orsak ^^ mörk, mystisk snygging med gitarr samt räddare i nöden, kan det bli mycket bättre? ;)

Burlesque med Christina var också sevärd tycker jag,, känslan i kroppen när hon står där på scen och sjunger ut första tonerna är inte att leka med. Rös i hela kroppen! Om man ändå hade sån pipa! ;)


Nehe, nu är det nog bäst att få lite sömn känner jag!



//M.

*~* How will I know *~*

Avslappning

Tog mig ett välbehövligt bad precis, så himla skönt! Det är lustigt hur mycket ett bad med tända ljus och ett glas vitt kan ändra sinnestämningen. Känner mig harmonisk och avslappnad, vilket är en härlig kontrast mot innnan!

Men nu är det nog bäst att försöka sova ifatt lite sömn... Hoppas på att få några timmar inatt åtminstone!










//M.

*~* relaxation *~*

Tears...

... are falling from my eyes. Emma var precis här och sa hejdå innan hon åkte och lämnade lite kylvaror och dyligt som hon inte hunnit äta upp. Åh va ja kommer sakna dig medan du är långt borta i Wales hela våren! Måste helt enkelt se till så jag kan åka ner och hälsa på dig när du är ledig, och sen får vi ses här nere eller i Gävle sen i sommar!!! Kommer bli en tuff vår utan dig vid min sida vännen...



//M.

*~* emptiness *~*

Opponering - check!

Då var opponeringen avklarad nu då, bara att hoppas på att man blev godkänd med. Om tio arbetsdagar får vi vår dom på uppsats och opponering. Trodde det skulle gå åt helvete med tanke på att jag inte sov en blund inatt :/ men vaknade till när vi väl började komma igång. Jag är bara glad att det inte var jag som skulle börja!

Gick in på bokhandeln och köpte de sista två böckerna till nästa kurs. De fanns inte att få tag i på internet då de "utgått ur sortimentet" :S Alltid lika kul att se den texten i samband med obligatorisk kurslitteratur... Verkade dock inte vara jättebra böcker men det lär väl märkas. Den första ska vi ju ha läst redan första veckan för att jämföra med två filmer. Det ska vi sedan skriva ett paper på som ska lämnas på fredag! Det blir ingen inkörningsperiod där inte!

Nu ska jag ta mig nåt att äta och sedan börja packa ner alla julsaker. Mitt soffbord är lite överbelamrat just nu, så har inte kunnat använda det sedan i fredags. Ska bli skönt att få lite ordning igen.. funderar på att ge mig på en redig storstädning när jag ändå är igång, men får väl se hur det blir med den saken.



//M.

*~* I dare you to move *~*

Äntligen!

Nu är jag äntligen klar med allt jag skulle förbereda inför morgondagens seminarium. Kom lite annat emellan under kvällen.. opponering är redan kl 08.00!  Hur tusan ska jag hinna vakna till och bli pigg till dess?? Vi är bortskämda med sovmorgnar på lärarlinjen, typ aldrig före kl 10. Men bäst att jag försöker få lite sömn nu iaf, får väl se hur det blir med den saken dock :/ kanske somnar av utmattning så småningom om inte annat ^^


//M.

*~* confused *~*

bloglovin

<a href="http://www.bloglovin.com/blog/3391943/welcome-to-my-life?claim=224st6ewmhw">Följ min blogg med Bloglovin</a>

Opponering

Nu blir det att förbereda inför morgondagens opponering... borde satt igång för flera timmar sedan,, men en lång varm dusch och frukost framför fejjan kändes mer lockande. Det var ju otippat?! Kanske borde ta mig en kopp kaffe innan jag sätter igång med ;) Måste ge mig ut i regnet på en promenad sen med... minst 30 min om dagen hade jag ju bestämt!


//M.

*~* life is complicated *~*

Friendship

Känns helt overkligt att Emma kommer att befinna sig ända borta i Wales hela våren! Hon åkte nyss hem med bussen. Har fikat lite och haft lite välbehövligt tjejsnack ;) Kommer kännas helknäppt att inte träffa henne i skolan typ varje dag, träna två gånger i veckan och bara kunna ringa när som bara för att ses en sväng. Det kommer bli tomt utan våra samtal!

Det är inte många man känner att man kan prata med om precis allt! Men hon är en av dem, och vi har fixat med skype och grejat nu ikväll så vi kan hålla kontakten ändå nu, men blir ju aldrig samma sak som att ses och uppdatera varann efter helgen som gått...

Det finns många tankar som snurrar runt i mitt huvud just nu... I need you! haha .. Hon har försökt hjälpa mig reda ut vissa frågetecken ikväll iaf, skönt att vi hann träffas en sista (om vi inte lyckas ses imorrn med innan du åker!!) gång ordentligt nu åtminstone.

I'm gonna miss you <3



//M.

*~* Haunted *~*

Honesty

Stundom händer det att man döljer sanningen så väl för sig själv att man kan behöva lite hjälp på traven för att se sanningen i vitögat... ibland önskar man dock att man inte hade gjort det


//M.

*~* wake up call *~*

Bilder från vår lilla fotosession ^^



Ella & Jag

Ella, Elvis & Jag

Ella, Elvis & Jag

Bea, Axel, Jag, Elvis och Ella

Bea, Axel, Jag, Elvis & Ella

Ella, Bea & Jag

Ella, Bea & Jag

Några pic's från Stöten



Patrik, Bea och Jag i barnbacken :)

Ut i snön o rulla efter bastun är rätt skönt ;)

Kallt men skönt med snö efter bastun ;)



Finmiddag på juldagen i Stöten :)

Alla utom Ella trängde ihop sig i bastun ^^

Trångt men mysigt :P

Händelserik helg

Hann lagom bli frisk från förkylningen till helgen vilket var en himla tur! Var hos sjukgymnasten en sväng i fredags och tränade litegrann i gymmet. Sedan blev det lunch med Emma på salladsbaren :) Skjutsade henne till tandläkaren när jag skulle till skolan och lämna in min uppsats och få den jag skulle opponera på. På kvällen sen blev det att käka pizza med Patrik o Simon innan vi begav oss ner till stan för lite bowling innan utgång på Harrys/Sliver ;) Blev en riktigt trevlig kväll,,, fram tills bussresan hem! En del killar är läskiga säger jag bara, tur att man har vänner att ringa till :P

Blev inte mycket sömn den natten eftersom ja inte kom i säng förrän efter 4 någon gång, sen upp skapligt för att duscha o välja kläder inför kvällen! Kom iväg sent till Västervik så hann dessvärre inte fika så länge med Marre, men det blev iaf en liten stund :) Lagom för att hinna snabbsammanfatta våra liv sen sist vi sågs :P Åkte sedan vidare till Ella och David :) Gjorde oss i ordning inför kvällens pokerspelande (dock spelade varken Ella eller jag).

De första som anlände var Lucas och Elvis, som lagom hann innanför dörren innan Lucas fick åka iväg igen för att hämta pizza :P Sedan var det Jocke och Charlie som kom, samt Patrik, Bea, Markus, Andreas och Gutlöw. Så vi blev ju några stycken till slut! Pokerspelandet utmynnade i en liten fotosession i köket med några av oss :P Vilket var riktigt kul ;) Sedan blev det utgång på Harrys eftersom Palladium har stängt fram till den 28:e för renovering eller vad det nu var. Blev en himla massa dansande under kvällen/natten är en sak som är klar! Det konsumerades dessutom en hel del dricka ^^ Var bland de sista att lämna Harrys efter stängning...

Söndagen blev lugn med bakispizza och tv-spelande för grabbarna :P Blev kvar ett bra tag innan ja vågade sätta mig i bilen och köra! Var ju tvungen att hinna hem före sex för att hinna duscha och byta om innan ja skulle på nyårsrevyn i viken med familjen. Hann precis ;) Var dock väldigt trött så jag höll på att somna flera gånger under kvällen ^^ Tur att inte revyn var värdelös för då hade jag väl sovit som en stock xD Köpte kebab på Perkas med innan vi åkte hem xD

Det blev alltså pizza tre dagar i rad samt även kebab på söndagkvällen... Jag måste verkligen komma igång med träningen igen nu! Torsdag kväll smäller det, då ska här hårdtränas! Som tur var har det ju iaf blivit en del träning på dansgolvet senaste tiden ;) Har sån träningsvärk att jag knappt kan gå efter helgens nattliga aktiviteter! Så någon nytta måste det ju ha gjort ^^



//M.

*~* Always look on the bright side of life *~*

Gofika ^^

Bea kom hit för en trevlig pratstund och gofika :) Blev en trevlig kväll och tiden sprang iväg som alltid vid våra sammankomster ;) Korrekturläste uppsatsen med när hon åkt hem och skickade iväg den. Känner inte att jag kan göra mycket mer med den just nu. Får väl kompletera sen istället. Åker nog och lämnar in den imorrn eftermiddag istället, orkar inte gå upp tidigare för att lämna den innan sjukgymnasten! Blev kvar på chatten lite för länge ikväll tror jag, inte bra att sitta och skriva med folk halva nätterna xD Kommer inte hinna få mycket sömn inatt!



//M.

*~* feeling slightly embarassed *~*

Done!

Yes! Jag är äntligen klar med kartläggningsuppsatsen :D Det är bara korrekturläsningen som återstår nu, men den får vänta tills senare ikväll och imorrnbitti så arbetet får vila lite först! Annars lär ja inte se felen ändå efter att ha jobbat med det hela dagen redan.

Käkar lite lax, pot o kallsås som var över och tar mig återigen ett glas vin ^^ Måste ju muntra upp mig själv lite med livets goda så här i förkylningstider ;) Om en timma kommer finaste Bea hit på Gofika också :D ännu mer av livets goda!

Måste få i mig maten nu så jag hinner ta en lång skön dusch med innan finbesöket!


//M.

*~* satisfaction *~*

Deadline

Idag har jag bestämt mig för att bli klar med uppsatsen så jag kan åka upp till skolan och lämna in den imorgon innan jag ska till sjukgymnasten. Jag pratade med Bea om att ta en fika ikväll, så vi har båda satt deadline till runt kl 17 ungefär att jag ska va klar med min och hon ska ha kommit en bra bit på väg med sitt arbete ^^ Det blir en bra motivationshöjade det här,, distraktion = ingen fika! ;)

Så efter frukosten blir det till att stänga av internet tills uppsatsen är klar! Vill ni mig något får ni höra av er på mobilen ;)



//M.

*~* trying to keep focus *~*

Dålig start på dagen!

Kom i säng sent igår och har inte kunnat sova så jag stängde av både ljud och vibrator på mobilen för ovanlighetens skull. Vaknade klockan 8 och såg att mobilen lös så plockade upp den... 3 missade samtal och två sms! Mina första tanke var att det hänt Kjell något och att mamma försökt få tag i mig :S Vilken lättnad det var när jag såg att det var Josefin som försökt få tag i mig! Började nästan gråta så glad blev jag, sen började jag ana orod angående den obligatoriska gruppredovisningen vi skulle ha idag... Blev rädd att jag tänkt fel tid, för vi diskuterade i måndags att tiden hade ändrats från 8 till 10, men tydligen var det ändrat till kl8! Bara att ingen i vår grupp visste det :(

Josefin hade vaknat tidigare och haft en känsla av att någonting inte stämde så hon gick in på Timeedit och kollade schemat igen, och där stod plötsligt kl 8! Hon hann precis dit i tid och försökte få tag i resten av gruppen på vägen. Jag försökte ringa upp henne men då började ju självklart min telefon lagga och starta om sig och simkortet ville inte fungera så tog ett tag innan jag väl kom i kontakt med henne! Då sa hon att vi inte skulle få redovisa så det var ingen idé att jag skyndade dit! Eftersom en del gruppmedlemmar bor en bit bort (och Lisbeth jobbade!) så skulle det ju ta 1 timme innan hela gruppen lyckats ta sig dit, så då hade vi varit tvungna att gå raka vägen upp och redovisa, men Emma var sjuk när vi förberedde så Josefin sa att vi behövde lite tid att prata ihop oss också, men då sa vår lärare att vi fick redovisa på omprovstillfället v.10 istället! Och sa att Josefin fick välja själv om hon ville stanna kvar eller gå därifrån... gissa vad hon valde?! Shit! Och sedan hade hon tydligen underkänt 1 av grupperna så hon var inte på sitt bästa humör precis :S Känns ju lite surt med att det var sista gången vi hade seminarium med vår klass, sen är det ju nya kurser och nya konstulationer som gäller! Så hade ju varit trevligt att säga hejdå till några :/

Blev iaf att ta en riktig långdusch när man ändå gått upp i onödan! Sen försökte jag vara duktig med uppsatsen. Skrev ut den och markerade massa ändringar som jag måste göra. Sen fastna jag dessvärre vid datan :/ Har känt mig så seg på grund av förkylningen. Fick inte mycket mer gjort innan jag begav mig till Lambohov för att hämta upp Erik :) Hade med mig skidkläderna ja lånat också. Sen åkte vi till Ikea så ja kunde byta ut lite tallrikar som jag ångrat mig om.. men fanns ju inte kvar av den sorten jag ville ha istället :( Så får vänta och hoppas att de får in rätt nyans snart igen! Köpte skor till mamma som hon provade sist vi va i stan och ångrat att hon inte köpt :P

Vi stannade till på Bari och köpte med oss pizza på vägen hem. De var inte lika goda som jag kom ihåg, men de hann ju visserligen bli rätt kalla medan vi valde vilken film vi skulle se under tiden vi åt :P Det blev Snuten i Hollywood 2, klassiker är alltid bra när man inte kan bestämma sig ^^ Sen blev det lite skitsnack och kolla runt bland bland bilderna från sälen och lite nostalgibilder från nollningen innan Janni kom och hämtade Erik efter jobbet!

Jag tycker det är kul när man lägger märke till massa nytt folk varje gång man kollar på bilderna för att man hunnit lära känna fler och fler i och med alla klassbyten. På ett sätt är det ju bra att man lär känna nytt folk, men det är ju svårt att få någon direkt sammanhållning i klassen när man bara läser en termin tillsammans :/ Det känns som om man lagom börjar lära känna lite folk i klassen när det närmar sig tenta och avslut! Ska bli intressant att se hur många man känner igen på Samhällsvetenskapliga temat nu i vår då! Josefin och jag har iaf valt samma igen vilket är kul :)

Nu känner jag iaf att mina ögonlock börjar bli väldigt tunga! Med tanke på att jag sov max 2 timmar inatt kan det nog vara en bra idé att försöka komma i säng nu... Måste ju skriva klart uppsatsen imorrn med! Så funderar allvarligt på att stänga av internet för att inte bli distraherad! Måste ju använda datorn för att skriva, så kan ju inte låta den stå avstängd... W'll see ;)



//M.

*~* livslust *~*

Home sweet home <3

Känns oväntat skönt att vara tillbaka i lägenheten efter typ en månad ^^ Sov hela natten för första gången på länge med! Inte för att det är skönaste sängen utan för att det är vad jag är van vid antar jag :P

Igår träffade jag gruppen i skolan så vi förberedde inför morgondagens dramaredovisning om LTG xD Ser ju inte direkt fram emot den redovisningen! Inte lätt att dramatisera läsundervisning på talets grund... Kommer bli rätt torftigt för de andra att se. Hoppas att de andra grupperna lyckats bättre med sina dramatiseringar, annars kommer det bli trista 3 timmar! På kvällen sen tog jag det iaf lugnt, packade upp det mesta som jag haft med mig hem till väster/sälen över jul och nyår. Blev att kolla på en av julklappsfilmerna sen med, Prinsessan och grodan! ;)

Idag har jag varit riktigt flitig med skrivandet på uppsatsen, börjar äntligen bli klar! men måste kolla över alla slutsatser igen känner jag. Tror jag behöver ha med lite mer referenser! Tänkte ju lämna in det imorgon på seminariet så jag slipper åka in extra för att lämna det, men behöver nog kolla över det lite mer så får åka dit på fredag och lämna det istället.. Tänker ju inte åka dit på måndag kl 10 iaf! Åker hem till mamma o pappa över helgen så stannar nog några dagar extra och förbereder opponeringen där som det ser ut nu...

Trotsade mörkret och gick på en promenad förut med, blev halva skägget iaf! 2,6 km i rask takt,, men känns ju att man är förkyld, för blev helt slut! Men skönt med lite frisk luft och röra lite på sig efter att ha suttit i soffan och skrivit på datan hela dagen. Blev att fixa lite mat sen med. Fick med mig kallrökt lax och kallsås från mamma så behövde bara koka lite potatis ^^ Tog mig ett glas vitt med :) Tyckte jag kunde unna mig det efter dagens pluggande! Men nu ikväll har det dock varit dåligt med motivation känner jag.. borde nog kolla över dramatiseringen lite mer till imorrn vad jag ska säga. Hoppas rösten kommer tillbaka lite mer till imorrn med bara... pratade med pappsen i tele förut, och han kunde knappt höra vad jag sa! Tur att jag varit själv hela dagen så jag kunnat kurera mig lite, men riktigt svårt att undvika att sjunga med i låtarna! haha

Just nu har ja nostalgikänslor! Systrar i jeans 2 på tv... Kommer ihåg när Sara, Emme o Jag kollade på 1:an första gången :) Vilka minnen man har från den tiden :P Så enkelt allting var! Då kändes det kanske inte så, men såhär i efterhand. Ibland saknar jag verkligen den tiden.. enkelt pluggande, filmtittande, pyjamaspartyn, tjejsnack, matlagning, promenader runt kanalen, festande, kinamat, pommes med räksallad från MoveIn! Vi hann med mycket under de tre gymnasieåren :P Det jag saknar mest är nog att allt var så spontant - Ska vi kolla på film o laga mat efter skolan? Vi drar ihop lite folk så festar vi ikväll! Någonstans på vägen slutade jag vara spontan och började planera allt in i minsta detalj... Men känns som om jag börjar släppa lite på kontrollen igen ;) vill fortfarande ha lite koll på vad som händer, men måste inte veta allt in i minsta detalj längre ^^



//M.

*~* Om du bara visste *~*

Back in "Väster"

Känns lite smålustigt att vara  tillbaka hos mamma o pappa efter helgen som gått ^^ Blev lite farande hit och dit men på det stora hela en väldigt lyckad helg :)

Fredagen började med att jag åkte till Figeholm o träffade Lucas o Elvis! Därefter blev det att möta upp med några vänner till dem vis isen och sedan hämtade någons tv (de skulle lana) och sedan åt på Dolce (pizzerian). Blev kvar där ett tag efteråt med då de andra tog sig några öl (jag höll mig nykter eftersom jag planerade att åka vidare till Saltvik/o-hamn senare under kvällen). Sen kom någon på idén att alla skulle åka skridskor så vi bytte om och packade in oss själva och massa utrustning i bilarna, bara för att upptäcka att de höll på att spola isen! Så det var bara att börja packa ur allting igen ^^

Åkte tillbaka till Dolce där drickandet fortsatte och jag fick erbjudande om sovplats (hos min nyfunna vän Anna!) så jag bestämde mig för att stanna över natten. Det blev till att börja dricka ifatt en halvtimma innan de stängde! haha. Hann iaf med en piggelin-drink o två shottar innan vi drog vidare till grannhuset för att fortsätta festandet där! Det blev en riktig lyckad kväll med lagom dricka, trevligt sällskap och allsång :P Blev att sova hos Lucas sen istället, kändes smidigare eftersom ja redan hade grejer hos honom. Han skulle ju upp o jobba med så blev inte jättesent, och jag skulle ju vidare till Nina skapligt på lördagen så tyckte det var lika bra att få lite sömn jag med. Var nog lika bra det eftersom de andra hade stannat uppe typ hela natten o lagat massa fyllemat som jag fattade det ;) haha

På lördagen åkte jag iaf vidare till o-hamn och hälsade på kuss! Jonas sov fortfarande när jag kom dit och gick inte upp förrän 3! Så Nina och jag hann både laga mat och äta innan han visade sig :P Blev att ta det lugnt och kolla på tv/sitta vid datan. Jag passade på att lägga upp bilderna från sälen också :) Kanske lägger upp några här med imorgon om jag orkar! På kvällen sen gick vi hem till två kompisar till dem och kollade på tv/spelade något tärningsspel (nåt Yatsy-liknande), som jag inte riktigt förstod mig på men ändå lyckades vinna tillslut! haha xD Blev att gå tillbaka till Nina o Jonas sen och bädda i soffan för lite sömn.

Idag gick vi upp skapligt för Nina och Jonas skulle iväg till Jonas hans farmor och äta middag innan han skulle spela match i Virserum, dessvärre förlorade de 3-4 mot Mjölby :( Jag begav mig iaf hemåt när de åkte dit. Ganska skönt att åka medan det var ljust ute för en gång skull, speciellt då det bitvis var lite småhalt på vägarna. Väl hemma hos päronen blev det att äta kallrökt lax, potatis och kallsås :) Sen gick mamma och jag promenad med Zookie, eller ska jag kanske säga dragkamp?? Hon är sjuhelvetes envis, men det är jag med! Tänker då inte gå ut med henne utan sele nån mer gång, speciellt inte när det är snorhalt på vägen!

Nu ikväll har jag varit duktig och skrivit på uppsatsen :) Så nu är själva "stommen" klar, bara referenser och lite slutsatser som fattas! Inte för att det är så "bara" men den ska ju inte lämnas in förrän nästa måndag, så det borde jag ju hinna ;) Fast vore ju såklart skönt att kunna lämna in den tidigare, typ på onsdag när man ändå är i skolan... känns inte jättekul att åka in extra bara för att lämna in den på måndag innan kl 10. Men vi får se hur det blir med den saken! Nu ska jag iaf försöka få lite sömn, har blivit lite dåligt med den varan i helgen :/ Men jag har haft så trevligt så det överväger nog sömnbristen iaf ;) har ju hela veckan på mig att ta igen den ^^ bär ju av hem till lägenheten i Linköping imorrn :)



//M.

*~* A bit spontaneous *~*

Getting ready

Håller på och förbereder mig inför en tripp till O-hamn nu då... Duschat, bytt om o sminkat mig lite så nu är det bara att packa det sista till neccesären och sedan är jag ready to go! Helgens planering är fortfarande väldigt oviss, men det löser sig alltid på något sätt :)

Försöker få lite mer gjort på uppsatsen med, men det gick visst riktigt segt idag! Nu ropade precis pappa att fikat var klart så bäst jag går ner. Lär nog inte bli något mer skrivande idag om ja känner mig själv rätt ^^


//M.

*~* optimistic mind *~*

Linköpingstripp!

Idag blev det då en tripp till Linköping med mamma och brorsan eftersom jag hade en tid hos oral rehan med mina käkar. Börjar bli trött på att åka dit hela tiden utan att det blir någon större förändring. De har justerat bettskenan igen så jag måste ha den ytterligare en månad innan jag kan avgöra om den hjälper något eller inte. Jag tror ju fortfarande inte att den gör någon som helst skillnad då jag INTE ligger och gnisslar tänder/biter ihop käkarna om nätterna enligt alla som sett mig sova! Men men, får väl stå ut en månad till ifall att och sedan strunta i skiten :/

Har varit dålig på att göra mina övningar på sista tiden känner jag, både för käke, nacke och knän :( Inte bra! Måste skärpa till mig nu när jullovet är över. Men brukar alltid vara lättare när allting återgår till vardag och man kommer in i sina rutiner igen. Ska bli skönt att komma igång med träningen snart igen med efter juluppehållet! :) Kommer dock inte bli samma sak att träna utan Emma nu när hon ska iväg till Wales och plugga hela våren :( Tomt som attan kommer det bli utan henne! Men räknar med att få med mig Bea till träningarna igen nu iaf ;)

Dagen idag bestod ju då av att först titta in på Beviks och kolla motorcyklar, brorsan är allt bra sugen på en ny igen! ;) haha. Sen blev det väntetid hos tandläkaren i typ 30 min på grund av att de fått in något akutfall :/ Efter det åkte vi hem till min lägenhet och dumpade lite kläder och hämtade lite smått och gott som jag behöver till helgen. Sen blev det att åka till Ikano och äta på Chili :) Jättegott som vanligt, men jag saknade jordnötssåsen!!!

Gick lite i affärer med och inhandlade två par jeans på JCs rea :D Det var välbehövligt kan jag lova! Måste rensa ur alla gamla jeans som jag ändå inte använder för att de inte sitter bra/ är för stora. Får väl ta hem dem hit till huset och ha som reserv, samt ha vissa i beredskap fall vikten skulle förändras uppåt framöver, vilket jag dock inte hoppas! Stannade till på Klädhuset i Falerum också på vägen hem, men hann bara in 10 min innan de stängde så det blev bara en snabbtitt på rean. Köpte bara en enkel t-shirt för 50 kr - var nog billigaste besöket jag gjort där iaf ^^

När vi kom hem igen fikade vi lite och kolla på tv innan jag gick upp till mig och kollade på Fredriksdalsteatern - Viva la Greta, medan jag packade det sista inför helgen i O-hamn. Har fortfarande ingen aning om hur upplägget ser ut, förutom första timmarna, men det löser sig alltid på något sätt! I värsta fall får jag väl åka hem igen xD haha


//M.

*~* positive mind *~*

Film + packning

Tittar på mission impossible och packar i ordning lite kläder och liknande. Blir att åka till Linköping imorrn då jag tydligen ska till oral rehab för ett återbesök! Fick ett påminnelsesms förut idag som tur vad... Blir en dagstripp med mammsen och lämna av lite shit i lägenheten när vi ändå är där. Känner jag oss rätt så lär vi hamna på rean en stund med samt stanna till på klädhuset i Falerum på vägen hem också ^^ Men får se vad morgondagen har att erbjuda. Lär väl iaf inte bli mycket skrivet på uppsatsen imorrn :/ Blev inte jättemycket gjort idag heller, men känns som om jag kommit igång ordentligt nu iaf och har upplägget klart för mig! Bara att se till att det blir så sen också ;)

Verkar som att det blir en tripp till o-hamn igen i helgen med :) Hälsa på kussen o lite annat trevligt folk! Hoppas bara på att vädret håller sig i skinnet med ;)


//M.

*~* is it an impossible mission? *~*

Filmmys :)

Sitter i soffan i barndomshemmet och kollar på "The holiday" för säkert 10:e gången ^^ Kan dock inte påstå att jag haft mycket till sällskap :P Hunden har legat och drömt på ena sidan och mamma har suttit och sovit med öppen mun på den andra, men nu har de vaknat till båda två för tillfället, får se hur länge det varar!

Idag har jag iaf varit lite duktig och skrivit på kartläggningsuppgiften och letat massa referenser. Men ligger ju ändå långt efter i tidsplanering dessvärre. Försvann ju lite studietid då farmor ringde och bjöd in oss på varma mackor till fikat, så där försvann ju en timme ganska fort och sedan gick jag på promenad med Zookie i typ 40 min innan jag började dra mig tillbaka mot datorn igen. Råkade fastna lite vid Spotify och ändra bland spellistorna och lägga till massa låtar ^^ inte jättesmart men hade ju gott om musik att lyssna på sen iaf!

Nu ska jag nog ta och ägna mig åt filmen iaf, sen blir det lite sömn för att orka med morgondagen!


/M.

*~* troubled mind *~*

Stöten med de bästa! <3

Utlovade ju ett längre inlägg om trippen till Stöten, så det är väl lika bra att ta det innan jag glömmer bort det ;) Vi åkte upp den 25:e med tre bilar; mammas megane, Patriks honda samt hans farfars (?) saab. Jag och Lucas turades om att köra meganen upp, Markus åkte också med oss. Sen var det Patrik, Bea och Simon i Hondan samt David, Ella o Madde i Saaben. Jag trodde bilresan skulle bli väldigt långdragen, men så blev inte fallet! Blev några stopp på vägen för att fylla på bränsle i bilar och magar. En stor fördel med meganen var att vi inte behövde tanka förrän vi kom tillbaka till Linköping igen sen ;) Men aja.. var väl framme i Stöten runt 4-tiden nån gång och checkade in.

Stugan var jättemysig :) Eftersom det var en 11-mannastuga hade vi gott om plats då vi bara var 8 st (9 första natten). Det fanns två badrum med toa och dusch, samt bastu i det större badrummet! Sedan fanns det 4 sovrum. På övervåningen fanns det ett rum med en dubbelsäng (min!) samt en enkelsäng, i "hallen" fanns en typ 1,20 säng och i rummet till vänster fanns ett trebäddsrum för Lucas, Simon o Marcus. På undervåningen var det ett rum med våningssäng (den undre sängen var något bredare) där Ella, David o Madde sov. Bredvid deras rum låg ett dubbelrum till där Bea o Patrik sov. Förutom detta fanns det ett avlångt kök samt ett uppehållsrum med soffor, tv, braskamin och matsalsbord.

Första kvällen bestämde vi oss för att ha lite finmiddag då det trots allt var juldagen! Så killarna började med att basta medan vi tjejer packade upp och tog det lugnt, sedan var det vår tur att basta och killarna satte igång med tacosen och dukade bordet. Med tanke på hur långsamma vi tjejer är på att göra oss i ordning hann de få riktigt fint innan vi blev klara ^^ Maten var jättegod och vi hade supertrevligt :) Efter det blev det ju då en del dricka och umgängestid innan vi tillslut kom i säng!

På måndagen (26:e) var vi lagom pigga när vi skulle upp och äta frukost och bege oss iväg till skidbacken ^^ När vi väl kom dit var det dags att hyra utrustning - vilket tog evigheter! Men tillslut hade vi fått rätt utrustning och köpt liftkort så vi kunde bege oss upp o backen! David och jag hade ju då inte åkt innan (bortsett från att jag åkt några åk i Romme med skolan), så Simon o Lucas skulle lära oss åka. Blev att vi åkte upp i första backen, de visade lite hur vi skulle göra och sedan var det kört! haha. Jag kom väl ner typ 10 meter, sedan stod jag där och försökte hålla tillbaka tårarna tills Simon kom tillbaka för nästa åk! Haha jag var livrädd för att försöka åka mer, tyckte det var skitläskigt eftersom det var så isigt - man gled i sidled! Lyckades ta mig ner ytterligare 10-20 meter tills han kom tillbaka nästa gång, men då hade ja satt mig fast i staketet typ med djupa traktorspår runt om mig! så fick knäppa av mig skidorna och gå ner en bit för backen innan jag satte på mig dem igen. Sen gick det faktiskt ganska bra tills vi skulle ner sista biten - backen smalnade av ganska rejält... Men skam den som ger sig! jag åkte nerför iaf men fick lite för mycket fart och lyckades inte vända om igen så höll på att åka rätt in i staketet med (vad jag då ansåg vara) full fart! men missade det precis då jag slängde mig åt vänster och åkte i backen. Fick rejält ont i ändan och vänster armbåge/axel och det tog ett tag innan jag tog mig upp. Självklart stod ju alla de andra just då nedanför backen och väntade på oss så de såg när jag åkte ikull,, pinsamt!

Kände inte alls för att åka mer just då och de andra som skulle ha åkt längdskidor hade gett upp för det fanns bara is i spåren, så vi tog lite fika i värmestugan istället. Efter det följde de med oss till barnbacken istället (ja för de som skulle lära oss åka hade ju missat att det fanns en barnbacke öppen!) haha. Vilken skillnad säger jag bara! Där gick det betydligt smidigare att åka, plus att det var mindre isigt där med. Vi höll oss i den resten av dagen tills vi skulle åka tillbaka till stugan.

På kvällen var det ju då tjejernas tur att laga middag, därför började vi basta. När vi var klara var det killarnas tur att hoppa in i värmen medan vi började med maten som denna kväll blev korvstroganoff. Klädseln var inte lika strikt denna kväll - delvis på grund av värmen och delvis på grund av alkoholen skulle jag tro! haha, det gick hett till i stugan kan jag lova ;) Blev att springa ut i snön på altanen och rulla sig för att kyla ner sig lite från bastun ^^ Kallt som tusan om fötterna, men annars väldigt skönt ;) Lucas masserade min nacke med liniment med då den fortfarande ömmade ganska rejält. Blev nog lite mycket dricka för alla under kvällen sen dock!

På tisdagmorgonen (27:e) var vi ännu segare än morgonen innan. Jag var så bakis att jag låg kvar i sängen typ tills de andra skulle åka till backen. Stannade kvar i stugan och tog det lugnt ett tag. Åkte till backen med Patrik när han kommit hem för att hämta nåt han glömt. Väntade dock ytterligare ett tag innan jag gav mig upp i backen, så det blev inte så mycket åkande den dagen! Men kom in rätt bra i det framåt slutet av dagen, så jag tyckte gott ja kunde hänga med längst upp i backen och försöka åka därifrån - men det skulle jag inte ha gjort! Det var riktigt brant första biten, och eftersom jag inte kan ploga måste jag ju svänga i sidled för att minska farten och jag tappade balansen när ja svängt åt höger så fick upp så mycket fart att jag inte kom runt åt vänster utan for ut mot skogen förbi liften (träffade som tur var ingen på väg upp!) och smällde bakhuvudet i backen när jag åkte ikull! Blev riktigt skakis och chockad, men annars gick det relativt bra. De som kom i liften på väg upp ropade alla och frågade om det hade gått bra (snälla människor!) och som typ nummer 4 ser jag Patrik komma xD han fråga om det gick bra och skaka lite roat på huvudet innan han sa att han skulle möta mig där snart! haha Pinsamt! Lyckades tillslut få av mig skidorna där jag låg iaf så jag kunde ta mig ut i backen igen. Hade lagom hunnit få på mig skidorna igen när Patrik hunnit ner. Jag var lite öm i tummen och började få en bula i huvudet, men annars kände jag inte av något förutom chocken, så började bege oss neråt igen. (åkte dock inte därifrån något mer!). Tog några åk i barnbacken efter det och begav oss sedan till afterskin.

Det var sedan grabbarnas tur att laga mat så de hoppade in i bastun först medan vi tjejer körde lite workout till Carmen Electras stripvideo ;) Men killarna kunde inte riktigt hålla sig borta så de hoppade ut genom fönstret och skrämde livet ur oss när de kom inspringandes från altanen! ^^ Sedan blev det iaf vår tur att basta medan killarna började med spaghettin o köttfärsåsen.

Sedan bar det av tillbaka till skidområdet där Lucas ordnat med bowlingkväll som överraskning :) Blev att bowla nån timme och sedan spelade några lite flipperspel och testade styrkan på nån boxningsboll mm. innan vi åkte hem igen. Blev då lite sällskapspel och ytterligare dricka! Blev att återgälda massagen till Lucas med, men fick även jag lite massage tillslut ;)

Onsdagmorgonen (28:e) var vi som vanligt trötta men upp kom vi trots allt. Simon, Lucas o Markus begav sig till Lindvallen istället för att åka skidor där eftersom de hade fler backar öppna. Vi andra tyckte det var bäst att hålla oss till barnbacken när vi väl började komma in i det hela! haha. Ella stannade kvar i stugan och gick på promenad istället eftersom hon inte hyrt någon utrustning för utförsåkning. Framåt slutet av dagen gick det riktigt lätt i barnbacken så vi ville testa de andra backarna, men då gick det inge bra! Skulle ta en genväg över till den andra backen från barnbacken, men den var så isig att den egentligen var avstängd så jag tog av mig skidorna och gick hela vägen istället medan de andra åkte skidor. När vi väl var framme visade det sig att den backen fortfarande var mycket isigare än barnbacken, men det gick iaf att ta sig ner. Patrik och jag åkte upp igen medan David testade stora backen och Bea väntade på oss nedanför. Vi gick sedan in på restaurangen och bokade bord till kvällen som avslutning på resan. Åkte ner till barnbacken igen och åkte tills backen stängde när det blev mörkt. Då begav vi oss hem för att hämta även Ellas skidor och lämna tillbaka på uthyrningen.

Sedan gjorde vi lite varma mackor innan vi trängde in oss allihopa i bastun utom Ella, det blev trångt! Men det gick xD Blev sedan att göra sig i ordning inför kvällen på restaurangen. Bea höll sig nykter för att köra oss i två omgångar. När vi väl åkte till restaurangen började det bli halt på vägarna. Blev iaf en trevlig avslutning på restaurangen, där personalen nog gjorde alla misstag man kan göra - men vi skrattade mest åt det! De missade att ta Patriks beställning, kom in med kött som var felstekt, gav fel sorts kött till David, bartendern kom med Ellas potatispuré och frågade vem som beställt nåt puréliknande mm. Men riktigt gott var det iaf ^^Vi tjejer tjockade även i oss efterrätt innan det var dags för hemfärd!

När vi skulle bege oss hem från restaurangen var det ren isgata på vägen! Då känns det inte så säkert att sitta i en saab med allrounddäck! Vi kom nästan ända hem, till sista långa backen upp till vår stuga.. då tog det stopp. Det bara slirade och gled och vi kom ingenstans. Patrik tog över förarplatsen för att testa om han kunde köra upp med lite sats - men det gick itne ändå. Allihop klev ur och började gå upp för backen medan han tog sats igen och då kom han upp typ 2/3 av backen och vid det laget hade det kommit ut massa folk från en av stugorna i backen för att hjälpa till. Med gemensamn kraft lyckades de tillslut få upp bilen för backen! Då blev det bilbyte så Patrik fick köra hondan istället med bea bredvid för att hämta david, markus o lucas som var kvar. Saken var bara den att då hade de hittat ner till källarplanet där det var en trubadur som spelade, så det var bara David som följde med tillbaka och de andra tog taxi hem sen på natten.

Vi som åkt tillbaka till stugan igen körde lite Yatsi och umgicks en stund innan vi började storstäda för att ha mindre kvar att göra morgonen efter. Vi diskade upp det vi kunde i köket och plockade undan allt skräp och tomflaskor/tomburkar mm. Packade även våra väskor så mycket vi kunde så att det var förberett. Blev rätt sent innan vi väl kom i säng och Lucas o Markus kom tillbaka strax därefter.

Sista morgonen (29:e) satte vi klockan extra tidigt för att hinna köra diskmaskinen efter frukost och få allting klart innan utcheckningen vid 11. Tror vi var klara att checka ut runt 10-tiden så det var ju skönt att komma iväg. Jag började köra Meganen med Bea i framsätet och Lucas sovandes i baksätet :P Stannade bara till två gånger på tillbakavägen förutom för att tanka. Andra gången var det dags för käk på Max och då bytte vi chaufför så Lucas körde och Bea halvsov i baksätet. Några timmar senare var vi tillbaka i Linköping. Där bytte Simon till egen bil och patrik o bea stannade kvar i linköping och vi andra fortsatte mot åtvidaberg där Lucas hoppade över till de andra i saaben och jag körde vidare mot väster.

Kändes lite lustigt att komma hem igen, tomt på något sätt, men var totalt slutkörd! Trots det kunde jag inte sova alls första natten,, vet inte om det var för tyst. Borde ju annars sovit ganska gott eftersom det inte blivit mycket sömn i Stöten.. men men börjar ha tagit ifatt lite sömn nu iaf :) och från och med nu måste jag se till att lägga all fokus på kartläggningsuppsatsen!



//M.

*~* Galet hett *~*

Året som gått - 2011

Upptäckte att det var väldigt länge sedan jag uppdaterade min blogg! Känns väl passande att göra en uppdatering om året som gått såhär efter nyår. Det har varit ett år fullt med både glädje och sorg...

- Året började med en tripp till kiropraktorn för att "låsa upp" ryggen

- en hel del studier och en del praktik.

- Kom på att jag tydligen är laktosintollerant!

- Min morbror åkte in och ut på sjukhuset tills de kom på att det var Wegeners sjukdom han hade. Sedan dess går han på cellgiftsbehandlingar (?) och går på dialys varannan dag. Hans tillstånd är i princip detsamma men pendlar lite upp och ned. Jag är ständigt orolig för att han ska bli sämre, men det är bara att ta en dag i taget och hoppas på det bästa...

+ Jag var iväg upp till Skövde och hälsade på Sara och Emme första helgen i april :) Det var meningen att de skulle komma ner till mig först, men det krockade med en sittning som Emme lovat att gå på, så jag åkte upp till dem istället! Vi hann med en hel del och det blev en lyckad helg :)

+ Köade till och gick på DÖMD med Emma :)

+ Hade Ljusparty hemma hos mig! Vi blev bara 4 stycken (jag, Therese, Emma och Maria) men det var lika trevligt för det :P

+ Jag kom äntligen iväg till sjukgymnasten och fick hjälp att börja rehabilitera min nacke och sista tiden även mina knän. Har även varit iväg några vändor till Oral rehab med mina käkar för att försöka bli av med mina knäppningar och lite värk.

+ Var på Mc-rally i Vimmerby med andreas, markus och brorsan

+ Firade min 21års dag samt att skolan var slut för terminen tillsammans med Emma på restaurang Olympia samt tog ett glass rosé på torget :)

+ Var på showen Glitter and Gold i viken med mamma :)

+ Midsommar firades ute i Loftahammars skärgård med härliga människor :) Vi fick låna en söt liten stuga där vi sov allesammans! Det blev även en del övriga båtturer ute i skärgården under sommaren samt en del Mc-åkning och även massa grillning :)

+ Det blev att sommarjobba på Café Kårtorp i år igen, med superhärliga arbetskamrater! Jobbade även en del extra hos Ricky på loppisen/drivvedskonsten när jag var ledig från Kårtorp :)

+ Var på Karnebåtfestivalen nere i viken :) Sov hos Sandra med Sosso mfl.

- Försökte göra slut med Andreas men gick med på en sista chans...

+ Flyttade hem brorsan från Ludvika!

+ Var på Visfestivalen i Västervik med bästa folket :)

+ Var på Titanix i Kvarnvik med Sosso och Sandra mfl! En riktigt trevlig kväll :) Sov hos Maria och Lennart!

+ Hade personalfest x2. Första gången åkte vi hem till Elin i Degersnäs och blev bjudna på lite gott och blandat från det vegetariska köket. Vi hade det supermysigt och det blev många glada skratt (och även en del tårar ^^). Andra personalfesten tog plats på Kårtorp efter att vi stängt igen för säsongen! Då blev det trerätters lagat av en väldigt duktig kock, som på senare år sadlat om till snickare! Maten var iaf fantastisk och likaså sällskapet :)

+- Hållt på med GodaGrannar-projektet inriktat på Språkutveckling tillsammans med Emma varje måndag på Fritids i Ryd. Har varit upp och ned som en bergochdalbana!

+ Jag, Sara och Bea åkte upp till The studio i Stockholm på Modell för en dag och fotade oss. Vi gjorde en tjejhelg av det och sov över på hotell en natt, det var superkul och välbehövligt!

+ Jag blev singel! Alla skulle kanske inte se det som någonting positivt, men för mig var det verkligen det. Jag kan inte beskriva hur skönt det var, som om en tyngd släppt från mina axlar och jag äntligen blev fri. Jag minns knappt när jag mådde så bra senast och känner att jag börjar hitta tillbaka till mig själv igen och tar kontroll över mitt eget liv! Jag har fått tillbaka mycket av mitt självförtroende och lägger återigen fokus på mina nära och kära. Det enda negativa är att mitt ex mår dåligt av det och inte kan acceptera att det är slut, men dessvärre finns det ingenting jag kan göra åt den saken :/

+ Jag var på 3 halloweenfester! Halloweenfest #1 var när jag var nere hos min kusin Nina och hennes pojkvän Jonas i Oskarshamn. Vi firade då halloween ute hos Räkan och Jossan. Det var riktigt trevligt :) Avslutade den helgen med kinamat innan hemfärd. Halloweenfest #2 utspelade sig hemma hos Bea och Patrik i Linköping med trevligt sällskap! Blev sedan utgång till Sliver ;) Dagen efter begav vi oss allesammans till Västervik för Halloweenfest #3 hemma hos Ella och David på Club Midgård och sedan utgång på Palladium! Hade väldigt trevligt då med, dock liiiiiite mycket dricka xD

+ Jag åkte ner till Oskarshamn igen för att fira att Nina fyllt 21! Även denna fest utspelade sig ute hos Räkan och Jossan :) Riktigt trevlig kväll! Blev dock inte att umgås mycket med kussen denna helg eftersom hon jobbade en del, men jag klagar inte för alla behöver vi pengar ;) och helt utelämnad blev jag ju inte eftersom hennes kära pojkvän var hemma :P Det var inte det lättaste att försöka få upp honom ur sängen på morgonen däremot! Det krävdes några försök ;) haha

+ Var på julmarknad i Huseby med mamma och gudmor :)

- Familjen drabbades av stor chock när mammas moster Sonja plötsligt blev dålig och somnade in inom loppet av två veckor den 8:e dec :( Mamma var med henne på syföreningsaktion helgen innan hon blev dålig och då var allt som vanligt så det gick väldigt fort! Vi var iväg hela familjen på begravningen i Hjorted. Den var väldigt vacker och det fälldes många tårar under ceremonien. Jag led verkligen med hennes son som bott i Australien med sin fru och deras två barn fram tills i somras då de flyttade hem till Sverige igen för att Sonja skulle kunna bli mer delaktig i deras liv. Det känns ändå skönt att de hann få den här tiden med henne. Hon var en älskvärd person som engagerade sig i all form av välgörenhet. Hon kommer att vara saknad av många <3

+ Hade Luciafika med bästaste Emma då vi summerade året som gått och pratade om hur vi ska klara oss utan varandra hela våren då hon studerar i Wales! :P

+ Hade Julmys och bakade pepparkakor med Bea :) Sedan anslöt sig även Patrik efter jobbet så då drack vi glögg och kollade på Rapunzel! Sedan blev det även att äta lite tacos innan hemfärd!

+- Julfirandet bestod både av plus och minus. Minuset bestod av att Farmor fick urinvägsinfektion så jag fick åka ner till distriktsköterskan med prover och vänta i evigheter utan att ha hunnit äta frukost. Blev bråttom iväg för hon skulle iväg sedan. Blev att åka raka vägen hem och byta om och sedan vidare till Lennart och Maria för lite julbord :) Lennart fick sedan åka ifrån för att hinna till apoteket i norrköping innan de stängde så att Farmor fick sin medicin. På kvällen firade vi jul hemma bara familjen med fika och paketöppning :)

+ Mellan jul och nyår åkte vi upp ett gäng till Stöten! Det var Bea, Patrik, Ella, David, Markus, Simon, Lucas och Jag som hyrde en stuga tillsammans (samt att Madde var med första dagen). Det blev några galna dagar som jag berättar med om i ett eget inlägg!

+ Nyår firades hemma med familjen samt Gunnar, Lisbeth, Johan & Pyttan samt Markus. Inte riktigt den nyårsafton jag hade tänkt mig men det blev en väldigt lyckad kväll med trerätters :)


Det var väl det mesta som hänt mig under 2011 samt en massa annat som jag för tillfället glömt! Men men, man kan väl inte komma ihåg allt heller? ;)



/M.

*~* I'm a happy, happy girl *~*
RSS 2.0