Nya tider

I måndags natt skickade vi slutligen in vårt examensarbete inför opponeringen. På tisdagsmorgon åkte jag hem via Gusum och provade ett par skor hos en gammal klasskamrat men de passade inte. Sedan blev det en dagsutflykt med mamma och pappa för att titta på lägenheter till hösten. Hyresvärden var jättetrevlig och bjöd på kaffe hemma hos sig efteråt. Jag bestämde mig tillslut för den första marklägenheten vi kollade på, en 2:a med stora luftiga rum, uteplats och carport ;)

Resten av veckan har jag jobbat hemma i viken på "Rickys sjöbod & Morsans loppis", imorgon blir sista dagen. Sen bär det av till Linköping igen för att förbereda opponeringen.

Jag läste idag att eldandet av bilar och dylikt har spridit sig även till Linköping nu. Det är overkligt hur sånt här kan hända i lilla lugna Sverige. Vart är världen på väg?! Jag förstår verkligen inte hur de som utför dessa dåd tänker. Det leder ju ingen vart och det förstör bara för alla. Sådana här saker får ju dessutom till följd att invandrare oförtjänat får ännu sämre rykte. Sd lär ju inte få mindre anhängare efter det här precis. Vi får väl se hur långt det hinner sprida sig innan det tonar ut. Men dessvärre lär det nog eskalera flera gånger om innan dess.

Här hittar ni en artikel om bränderna i Linköping:

http://www.corren.se/ostergotland/linkoping/flera-brander-i-linkoping-6403371-artikel.aspx">http://www.corren.se/ostergotland/linkoping/flera-brander-i-linkoping-6403371-artikel.aspx

//M.

Jobberbjudande

Igår ringde rektorn från skolan jag hade intervju på i tisdags och sa att jobbet är mitt! Så nu är det bara att skriva på anställningsbevis och skicka intyg kvar :)

Måste kolla efter nytt boende till hösten och säga upp lägenheten här/hyra ut den i andrahand så länge. Ska hem och jobba på loppisen några dagar nu så då blir det att kolla runt lite när jag inte har kunder!

En snabb summering av tiden som gått sen sist jag skrev:
* förra fredagen festade jag lite med Patrik, Simon och Johan. Först blev det pizza, tv-tittande och lite tv-spel och sedan utgång på Harrys.
* alla dagar utom lördagarna har Emma och jag knegat på med examensarbetet och är nu inne på sista korrekturen innan vi ska skicka in den ikväll.
* nu i fredags sågs Emma, jag o Helena i Ryd och drack lite gott och umgicks i skålland. Sedan åt vi på hg:s uteservering. Jättegott, men fick typ inte i mig något! Skulle ha fortsatt festa på hg hela natten lång sedan var tanken, men vi stötte på Jakob och hans kompisar på uteserveringen så vi hängde med upp till honom istället! Lite surt att det inte blev någon utgång sen bara med tanke på hur pepp jag var ^^ men det får bli nästa gång ;)
* igår spenderade jag första delen av dagen i bikini på uteplatsen och andra halvan av dagen (+några timmar in på natten) hos Bästa faddern! Det blev god mat, Eurovision och en hel del scrapbooking med Jannis alla fina grejer ;) fick även min lite försenade födelsedagspresent (sedan två år tillbaka?) av Erik bestående av armband och fotlänk som han gjort :) love'em!

Nehe nu är det bäst jag fortsätter med korrekturläsandet så jag blir klar tills Emma hinner hit ^^

//M.

Arbetsintervju

Då var min första arbetsintervju avklarad! Det var nervöst i början men sen kändes det bra. Nu är det bara att vänta och se. Det enda negativa är att det bara är ett vic. på en termin.

//M.

Valborg mm

I söndags blev det att slappa hela dagen tills det var dags att åka tillbaka till Lkpg. Mamma och jag var nere hos Johan o Pyttan och hälsade på kattungen :) sedan blev det att sola några timmar också, vilket resulterade i lite bränna. Måndagen satt jag hela dagen hos Emma och skrev på ex-jobbet.

På tisdagen satt vi här till lunch och sedan gjorde jag mig redo för att fira Valborg. Patrik hämtade sedan upp mig (och Emma som fick skjuts hem). Efter någon timme så kom Simon från jobbet och så åkte vi till rimmet. Det var han, Patrik, Bea, jag och Patriks jobbarkompis Johan. Väl där blev det förfest hos David med en massa folk, varav de flesta var nya ansikten. Efter en stund kom Ella, David och Markus också :) Klockan åtta begav vi oss vidare till Örsåsa loge med buss! Klarade mig faktiskt från att bli åksjuk ;) det var första gången jag var där så det var intressant att se hur det faktiskt såg ut. Största nackdelen måste jag ju säga var kylan! Gick och småfrös typ hela kvällen, för det mesta även när man dansade. I övrigt var det riktigt trevligt :) kul att det fanns både dansband, disco och liveband så man kunde växla lite under kvällens gång. Det blev iaf några försök till bugg med Johan vilket var riktigt kul :) sen hur bra det faktiskt gick är ju en annan femma ^^ Det är ju tanken som räknas! Haha

Det bar av hemåt till Linköping igen med bussen när de stängde. Hemresan kändes betydligt snabbare än ditresan. Väl framme på stationen delade vi en taxi och så släppte de av mig först så jag inte behövde åka själv mitt i natten :) jag var väl hemma runt tre någon gång tror jag och kröp direkt ner i sängen. Hade dock behövt ta något varmt att dricka först för att värma mig lite.

Onsdag sen så blev det att ta sovmorgon och sedan slappa i soffan hela dagen. Vi tog ledigt från ex-jobbet så jag skulle kunna vila upp mig ordentligt. Det var nog tur det för jag var riktigt seg. Jag skrev iaf färdigt min del som jag redan höll på med under kvällen så lite produktiv var jag iaf.

Torsdagen spenderades hos Emma, skrivandes. Sedan åkte vi till bibblan och lämnade tillbaka en bok och sen tränade vi på gymmet. Jag stannade till hos Bea o Patrik och hämtade lite grejer på vägen hem också. Jag fick en jättefin mugg som det står "fröken" på av Bea :)

Fredagen var vi här och skrev hela dagen. Jag skjutsade hem Emma vid halv tio någon gång på kvällen. Sedan möttes vi upp nere i stan på lördagen för en heldag med shopping ;) började med att boka tid till synundersökning och kollade glasögon. Efter det var vi på New Yorker, sedan åkte vi ut till lager157 och efter det blev det ett varv på Ikanohuset tills de stängde. Det försvann en hel del pengar från kontot under dagen om man säger så. Tur att jag sparat undan en del i förväg ;)

Från Ikano åkte vi sedan direkt ner till stan och mötte upp Marie för att köpa med oss lite thai-mat :) när vi fått maten åkte vi hem hit och käkade o så kollade vi på film och drack äntligen av vinet vi köpte i Cypern i somras :) det blev ju såklart lite snacks under tiden också ^^ vi kollade på Safe Haven och Cyberbully. Båda var riktigt bra! Alla blivande lärare borde se Cyberbully för att se hur starkt nätmobbing faktiskt påverkar. Det svåra är hur man ska få stopp på det, men en början är att inse att det är lila illa som ordinär mobbning.

Emma sov kvar här inatt så vi kunde fortsätta en stund med ex-jobbet innan vi skickade iväg det till handledaren för att få godkännande om att vi får lägga fram det i juni. Hoppas verkligen det! Resten av dagen har rusat iväg. Först försökte jag sola, men solen ville inte riktigt samarbeta utan gömde sig bakom en massa moln och skickade ner kalla vindar istället ^^ så det blev att klä på sig och gå in och städa lite istället. Har kollat lite på tv för ovanlighetens skull. nu börjar det nog bli dags att sova, men jag råka visst fastna framför en film på tv så får se hur det blir :P

//M.

RSS 2.0