Motivationen flyr sin kos

Det är lustigt hur man vissa dagar känner att man har hur mycket motivation som helst till att ägna sig åt skolarbetet, sen börjar man och kör fast på nån liten grej och sedan är motivationen som bortblåst?!

För dem som inte listat ut det än så var detta en sån dag... Jag hade typ två timmar effektiv tid i förmiddags och sedan dess har jag bara hattat mig fram lite tafatt och egentligen inte kommit någonstans med någonting (förutom städning och rensning i lägenheten såklart!).

Nu ikväll har jag iaf varit duktig och läst inför morgondagens föreläsning - men är inte klar än! Blivit lite avbrott med sms, telefonsamtal och facebook mellan raderna, men nu blir det hårdkörning sista sidorna så jag får sova sen :)

Ett litet citat ur kurslitteraturen; "The Study of Language" - Yule

"You may also notice, the next time you're getting some, that the sounds of relaxation and pleasure typically contain lower vowels." (38)

//M.

Årets första julmarknad

Underbara höstväder - men ack så kyligt!
 
I lördags bar det då av hemmåt för att åka på årets första julmarknad i Stensnäs med mamma. Det var riktigt trevligt och mer försäljare än jag trott med tanke på att det var första året de anordnade det. Det fanns en massa fint att titta på och självklart massor med gott att provsmaka ;) Jag höll dock igen på shoppandet och köpte bara två grytlappar, lite naturgodis och glögg :) Självklart glömde jag ju dock godiset hos föräldrarna så frågan är väl om det finns något kvar tills jag kommer hem igen ^^
 
 
På kvällen sen så var vi bjudna upp till grannarna på Filmkväll :) Vi startade kvällen med en fördrink och sedan två olika pajer; västerbottenost och trumpetsvamp i den ena och köttfärs i den andra. Efter det förflyttade vi oss ner till tv-rummet för att se Hamilton. Jag missade dock större delen av filmen då lilla Becca inte ville gömma sig under täcket då det blev läskigt om inte jag också gjorde det ^^ Så vad gör man inte för lilltösens skull :) Hade det hur mysigt som helst där på madressen med Becca och lilla Bella och så Elin själv.
 
Söndagen spenderades på hundklubben där vi tränade rallylydnad. Zookie är verkligen världens duktigaste bara hon vill, men det är just det där med viljan och fokuseringen som ofta brister. Det finns ju så mycket annat roligt att titta/nosa på och leka med! Men hon är ändå mattes hjärta <3
 
   
  
Bjuder på en bild från klubbmästerskapet vi vann samt av bytet till vinterdäck ;)
 
//M.

The Vow

Ikväll blev det filmkväll med mina fina flickor, Emma & Marie :) Vi lagade taco och tittade på The Vow; den var helt klart sevärd! Just nu är jag sådär äckligt mätt för att jag (som vanligt!) tog ett bröd mer än vad jag egentligen orkade med... och sen någon godisbit eller två efteråt (dock bokstavligt, klarade verkligen inte mer). Nu känns det tyst och tomt i lägenheten när alla skratt försvunnit ut genom dörren. Som om det inte vore nog så brakade det nyss till utanför fönstret! Det lät typ som att någon försökte ta mina trädgårdsmöbler men att de tappade dem igen. Men inte kan väl någon vara så dum att de försöker sno trädgårdsmöbler precis utanför ett rum där taklampan lyser?? Släckte fort som attan för att kunna se något ut, men det verkade tyst och tomt... men inte vågade jag öppna balkondörren för att titta inte!
 
Igår blev det att skriva klart uppsatsen, som vi träffades i förmiddags och diskuterade. Sedan blev det att prova maskeraddräkter med Linnéa i två timmar! Tiden bara flög iväg och plötsligt blev det väldigt bråttom att hinna slänga i sig lite mat och byta om inför Maritas gympapass med Emma,, och jisses vad trött jag blev! Blev att korrekturläsa de andra gruppmedlemmarnas uppsatser innan läggdags med så det blev rätt sent.
 
Nej nu är det allt dags för sängen. Jag hade tänkt åka hem till mamma och pappa ikväll men det blev lite väl sent för det, så jag åker imorrnbitti istället. Synd att man inte är morgonpigg bara ^^
 
//M.

Sushi virgin

Idag blev det lunch nere på stan med mammas kusin, vilket var väldigt trevligt :) Det var typ första gången som jag träffade honom i vuxen ålder förutom på hans mammas begravning i vintras, eftersom han och hans familj har bott i Australien innan. Det var hur som helst kul att träffa honom och få lite uppdateringar kring hur de har det nu. Vi åt sushi på något litet ställe bakom Åhlens - Jättegott :) Jag har typ aldrig ätit Sushi innan så jag var lite tveksam först, men man måste ju våga prova nåt nytt ibland! Jag har bara testat och köpt en sån där liten låda från Coop men Emma en gång förut, och det var ju inte alls samma sak ^^ Så dit där vi var idag kan jag tänka mig att gå fler gånger när plånboken tillåter ;)
 
Resten av dagen har ägnats åt skolarbete. Just nu är det fokus på Literary essayn. Jag har iaf kommit igång och har upplägget klart för mig på det stora hela, så jag måste se till att få det på pränt imorgon med bara - och sluta leta fler citat! Jag har gott och väl så jag klarar mig redan, men det är ju mycket lättare att sitta och bläddra i boken än att komma igång och skriva ^^
 
Nu får det nog räcka för idag tror jag. Måste vänja kroppen vid att gå upp skapligt igen nu så man får lite gjort om dagarna. Jag är ju så seg på morgnarna så det tar ett tag innan hjärnan vaknat till liv tillräckligt för att fokusera på pluggandet. Jag skulle behöva hinna börja med ICT-project imorrn också så det blir klart på torsdag förmiddag. För sen försvinner hela eftermiddagen/kvällen till annat. I helgen tänkte jag nog åka hem trots allt för sedan är jag upptagen ett tag framöver så det lär dröja till nästa gång. Jag måste nog ändå försöka komma igång med Cultural Project då också, eller plugga till omtentan i American Cultural Studies (även att den inte är förrän den 12 nov antagligen).
 
//M.
 
*~* Utan dina andetag *~*

Slappardag

Idag har jag verkligen inte fått någonting vettigt gjort bortsett från att packa upp alla kläder efter ledighet/tvätt. Har fortfarande en hel del badrumsartiklar o.dyl. som jag måste lyckas pressa in någonstans helt plötsligt, men det får bli ett senare problem. Just nu orkar jag inte ta itu med det. Pendlar verkligen från toppen till botten just nu, även om det stretar mer uppåt än neråt.

Nu ikväll kom finaste Emma hit :) Pratat lite skit och planerat lite skolmässigt och så hade vi lite smoothie-skola ^^ Jag lyckas verkligen inte få till det när jag försöker så nu har Emma visat mig en variant som funkar åtminstone ;) Frysta hallon, banan, youghurt och lite mjölk. Vi hade även i lite vaniljsocker i efterhand för det blev lite surt ^^



Jag skjutsade hem Emma för en stund sedan så hon skulle slippa en timmes resväg med bussbyten som tar knappt 10 min med bil... Nu tror jag dock att John Blund börjat bearbeta mina ögon, så det får nog bli sängen nu! Imorgon väntar plugg och lunch på stan med mammas kusin :)

//M.

Hard times

Vissa låtar har en tendens att fastna i huvudet och gå på repeat...
 
 
Right from the start
You were a thief you stole my heart
And I your willing victim
I let you see the parts of me
That weren't all that pretty
And with every touch you fixed them
Now you've been talking in your sleep
Things you never say to me
Tell me that you've had enough
Of our love, our love

Just give me a reason
Just a little bit's enough
Just a second we're not broken just bent
And we can learn to love again
It's in the stars
It's been written in the scars on our hearts
We're not broken just bent
And we can learn to love again
 
//M.

Tomhet

Ibland känns det som att hela ens tillvaro slås i spillror, som att någon plötsligt dragit undan mattan under mina fötter... Utåt sett verkar jag nog rätt samlad, men inuti känns det bara tomt just nu bortsett från en växande klump i magen som inte vill försvinna. Jag har nog fortfarande inte riktigt fattat vad som hänt...
 
//M.

ÖB

Idag åkte Emma och jag till ÖB och storhandlade! Mitt gick till drygt 1000kr, så nu är jag betydligt fattigare men skafferiet lär vara välfyllt ett bra tag framöver åtminstone ;)

Ikväll har jag lagat kycklinggryta (det blev en redig flopp!) och pluggat. Jag har förberett frågorna till morgondagens didactics och översatt texten till written english så jag ligger åtminstone hyfsat i fas... det är bara "writing" jag inte hunnit läsa de anvisade kapitlen i, så det får jag göra i efterhand istället!

Nu blir det sängen känner jag. Ska ju upp tidigt imorgon.

//M.

Just give me a reason

Idag har det varit ytterligare en heldag i skolan efter alldeles för lite sömn och det känns. Kroppen börjar känna ifrån nu känner jag. Huvudet känns bara tyngre och tyngre och värken ökar hela tiden i styrka. Ikväll ska jag därför bara ta det lugnt och relaxa lite. Jag ska ta och tappa upp ett bad så fort mörkret börjar lägga sig utanför så jag kan tända upp lite ljus (terapi för själen!). Sedan blir det säsongsstart av Greys Anathomy ikväll vilket jag räknar med kommer resultera i en del tårar så tills dess åker näsdukarna fram ^^

Just nu lyssnar jag på lite lugna låtar och väntar på att huvudvärken ska släppa något... Jag hittade en låt som jag inte hört innan när jag läste en väns blogg. Den lär nog gå varm i högtalarna ett tag framöver :)
 
Just give me a reason - Pink

Right from the start
You were a thief you stole my heart
And I your willing victim
I let you see the parts of me
That weren't all that pretty
And with every touch you fixed them

//M.

Tröttare än tröttast

Är så himla trött nuförtiden att jag knappt kan hålla ögonen öppna varken morgon eller kväll! Inför morgondagen är jag bara delvis klar med uppgifterna och har typ bara skummat rubrikerna på det vi ska läsa men nu orkar jag verkligen inte mer så nu blir det sängen! Börjar ju redan vid 8 imorrn med så jag kan ju inte ta någon sovmorgon heller. Typiskt att vi inte har någon håla under dagen så man hinner ifatt lite då :/

Var på Gympa-bas förut med, så himla skönt att röra på sig (trots att jag som sagt egentligen inte hade tid, men jag har börjat prioritera om lite - för mår man inte bra så går det ändå åt helvete med skolan!)

//M.

Skördefest 2012

I Lördags åkte mamma och jag ner till Maggan i Kalmar, vi stannade även till en snabbis hos kusinerna på vägen. Väl nere i Kalmar hämtade vi upp Maggan och åkte över till skördefesten på Öland. Vi åkte runt och tittade lite längs med vägen, det blev bland annat stopp i stenladan, rälla, stora rör och färjestaden. Vi handlade lite smått och gott men inga mängder. Det blev lite honung, handledsvärmare, handgjorda smycken och så köpte jag en ny "skinnjacka" typ i färjestaden som jag verkligen blev fäst vid. Bara hoppas att det blir några fina och soliga höstdagar nu jag får möjlighet att använda den också ;)
 
På lördagen sen pluggade jag lite medan mamma o Maggan var iväg på tipspromenad och lite så åkte vi hem sen. Vi stannade till i Västervik hos mammas moster Evy med en blomma för att hon fyllt år också. Det blev att äta på McDonalds i Oskarshamn för att det går snabbt och när vi kom hem packade jag över grejerna till min bil och begav mig direkt till Linköping. Jag hade tänkt plugga till långt in på natten och sedan ta lite sovmorgon, men redan kl 23 var jag tvungen att gå och lägga mig för jag kunde verkligen inte hålla mig vaken!
 
Jag gick upp tidigt imorse istället och pluggade lite hemma innan jag mötte upp Emma i skolan för att diskutera inför tentan. Hur det gick sedan står i föregående inlägg...
 
//M.

Disappointment

Jag känner mig verkligen besviken, frustrerad och allmänt nedstämd idag... Jag hade muntlig tentamen i American Culture Studies idag som jag haft världens ångest inför, men väl där tyckte jag att det gick riktigt bra och jag kände mig nöjd med min prestation och att jag låg i fas med de andra. Sedan när hon ropade in oss en och en efteråt för att tala om hur det gått,,, så sa hon att jag tyvärr inte nått riktigt ända fram till ett G. Jag blev så paff att jag inte ens frågade varför utan jag bara gick ut igen och när jag mötte de andras förväntansfulla ansikten utanför var det knappt att jag klarade av att hålla tillbaka tårarna och jag bara skakade på huvudet. Jag fick inte fram ett ord. Jag kände mig så säker på att jag faktiskt hade klarat mig. De andra blev också chockade över att jag inte klarat mig och frågade varför jag hade blivit underkänd. Jag visste ju inte eftersom jag inte frågat så de övertalade mig att gå tillbaka in och faktiskt få reda på vad som gått fel,, men jag fick inget riktigt svar. Hon sa att jag missat på några frågor som hon räknade upp - och det var inte ens mina frågor! Då blir man ju lite fundersam.. men hon var kanske bara stressad eftersom nästa grupp skulle ha sin tenta direkt efter oss. Så jag skickade ett mail till henne nu och bad henne förklara mer varför jag inte blev godkänd så jag vet vad jag ska ändra på till nästa gång. För det är ju det att det kändes så bra som gör det extra tufft.. för då hade jag ju uppenbarligen fel! Hade det känts dåligt hade jag ju vetat vad jag kunde ändra på. Men det är ingenting jag kan göra någonting åt nu, så det är bara att vänta och se vad hon svarar och sedan ta nya tag! Det var en tjej till i gruppen som inte klarade sig på grund av nerverna - blackout. Så vi ska försöka plugga lite ihop och peppa varandra!
 
Nu funderar jag på att tappa upp ett bad, eller om jag ska gå och lägga mig.. Får se vad jag beslutar mig för.
 
//M.
RSS 2.0